Bir Yildir Hiç Acikmiyor

Bir Yildir Hiç Acikmiyor

Denizli’de yasayan 23 yasindaki genç yaklasik 1 yil önce açlik duygusunu kaybetmesiyle tani konulamayan hastaligina doktor doktor gezerek çare ariyor. Açlik hissini kaybeden gence doktorlarin verdigi tepki ise “Ne tip kitabinda böyle bir sey okuduk ne de doktorluk hayatimda böyle bir hastaya rastladim” seklinde oldu.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yasayan 23 yasindaki üniversite ögrencisi Serhat Saltik, hayatinda her sey yolunda giderken bir anda açlik duygusunu kaybetti. Hastaligina çözüm bulmak için kendi imkânlari dogrultusunda Türkiye’de birçok doktora basvuran Saltik, aldigi cevaplar karsisinda saskina döndü. Doktorlar, Saltik’a daha önce böyle bir rahatsizlikla karsilasmadiklarini, durumun tip kitaplarinda dahi yazmadigini söyledi.



Bir süre sonra kilo kaybi yasamaya baslayan Saltik, istahsizlik problemini baska bir doktora anlatmasiyla mama seklinde besinlerle hayata tutunmaya çalisti. Tani konulamayan bir hastaliga yakalanan Saltik’tan cerrahi operasyon yapilarak vücudunda biyopsi yapilarak doku örnegi alindi. Doktorlara basvurmaya devam eden genç bir an önce sagligina kavusmak ve yarida biraktigi egitimine devam etmek istiyor.

“Lütfen ellerimden tutsunlar bana bir çikis yolu göstersinler”

Istanbul’da matematik ögretmenligi okuyan ve tani konulamayan hastaligina çare bulmak için Türkiye’de birçok doktora giden Serhat Saltik, egitimini yarida biraktigini açikladi.

Ailesinin yanina dönerek evde zorunlu olarak tükettigi besinlerden kurtulmak isteyen Saltik, “Bir anda acikma ve istahimi kaybetme ile basladi.

Dogal olarak her insanin her gün yasamis oldugu acikma fonksiyonunu yasamamaya basladim. Bu süreç giderek artti, ilk baslarda belirli bir süre gidip tekrar geri geliyordu. Sonrasinda ise daha uzun gidip geri geliyordu. Bu sekilde ilerlerken artik tamamen acikmamaya basladim. Yaklasik olarak bir yili buluyor. Doktorlarin vermis oldugu besleyici besin içerikli mamalar var onlarla beslenmeye çalisiyorum. Bir de zoraki olarak hayatta kalmak için zorlayarak ekmek ve su tüketiyorum. Doktorlarin bana verdikleri cevaplar su sekilde oldu, ‘Su ana kadar ne tip kitaplarinda biz bu sekilde bir sey okuduk ne de doktorluk hayatimiz boyunca bu sekilde bir vakaya rast geldik. Gerçekten biz de çok saskiniz’ dediler. Hastaligim çok ilerleyince sürekli doktorlara gitmem gerekince sehir sehir, hastane hastane doktor gezmeye basladim. Bu sebeple egitimime devam edemeyip okulumu dondurdum ve egitimime ara verdim. Buradan doktorlara sesleniyorum, ellerinden bir sey geliyorsa beni bu durumdan kurtarabileceklerine inaniyorlarsa lütfen ellerimden tutsunlar, bana bir çikis yolu göstersinler. Bana yardim eli uzatilirsa çok sevinirim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile