Bir Zamanlar Anadolu’Da Ekibi Basının Karşısına Geçti

64.

64. Cannes Film Festivali‘nde, Altın Palmiye ödülü için yarışan ‘‘Bir Zamanlar Anadolu‘‘da filminin yönetmeni Nuri Bilgi Ceylan ve oyuncular basının karşısına geçti. Yönetmen Ceylan, yapımcı Zeynep Özbatur Ataka, senaryo yazarı Ebru Ceylan ve Ercan Kesal, kameraman Gökhan Tiryaki ve oyuncular Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muhammet Uzuner, Taner Birsel ver ortak basın toplantısı düzenledi.

Ercan Kesal, senaryoyu yazarken sadece hikayeye odaklandıklarını, aktörleri düşünmediklerini ifade etti. Filmdeki karakterleri değerlendiren Nuri Bilge Ceylan ise “Kimse tamamen iyi ya da kötü değil. Bir karakter oluşturduğunda, belirli bir dengeyi tutturmaya çalışırım. Bir karakterin tam da kendiniz gibi olduğunu düşünmeniz her zaman mümkün olmalı, asla başka biri değil.” dedi.

Kameraman Gökhan Tiryaki, Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın filmdeki renklerin gerçek hayattaki gibi doğal görünmesine önem verdiğini ifade ederek, “Ay ışığını kullanmaya karar verdi fakat bu ışık yeterli değildi. Helyum dolu bir balonun aynı etkiyi verebileceğini düşündük fakat bu da yeterli olmadı.” ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile