Bir Zincir Markette Skandal Açiklamasi Son Kullanma Tarihi 4 Ay Geçmis Bebek Mamasi Bile Var

Bir Zincir Markette Skandal Açiklamasi Son Kullanma Tarihi 4 Ay Geçmis Bebek Mamasi Bile Var

İçel’in merkez Yenisehir ilçesinde zabita ekipleri, bir zincir markette yaptigi denetimlerde aralarinda bebek mamasinin da bulundugu birçok ürünün son kullanma tarihi geçtigi halde satisa sunuldugunu tespit etti. Halk sagligini tehlikeye atan market hakkinda yasal islem baslatilirken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi.

Yenisehir’de zabita ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde düzenli olarak yaptigi denetimlerde bir zincir markette son kullanma tarihi geçmis ürünlerin satisa sunuldugunu belirledi. Ekipler tarafindan markette yapilan kontrollerde son kullanma tarihi 4 ay geçen bebek mamasinin satilmak üzere reyonlarda oldugu tespit edildi. Bebek mamalari, süt ve süt ürünleri ile birlikte 70 adet gida ürününün son kullanma tarihi geçtigi halde satisa sunulmasini belirleyen zabita ekipleri, market hakkinda yasal islem baslatarak, ürünleri imha etti.

"Herkesin çok dikkatli olmasi gerekiyor"

Konuyla ilgili açiklama yapan Belediye Baskani Abdullah Özyigit, konunun yasamsal risk tasidigini ve herkesin dikkatli olmasi gerektigine vurgu yaparak, "Ekiplerimizle insan sagligina yönelik yapilabilecek her türlü olumsuzluga karsi denetimlerimizi en ince ayrintisina kadar yapiyoruz. Bir zincir markette yaptigimiz denetimlerde maalesef birçok ürününün son kullanma tarihinin geçtigini gördük. Bu aslinda bir bakima safiyane bir ürünün miadinin geçmis olmasi durumu degil bir çocuk mamasinin dört ay gibi uzun bir süre miadinin geçmis olmasi ve bu sekilde satisa sunulmasidir. Belki o çocugun yasamsal olarak zarar görmesi durumuna kadar gidebilecek bir sonucu da dogurabilir. Dolayisiyla herkesin çok dikkatli olmasi gerekiyor" dedi.



"Teknoloji çagindayiz, ürünün son kullanma tarihinin geçtigi barkod sistemiyle uyari verir"

Teknolojik barkod yazilimlari sayesinde son kullanma tarihi geçen ürünler için sistemlerin uyari verdigini ifade eden Özyigit, cezai yaptirimlarin da yapilan hatanin mahiyetine göre güçlü olmasi gerektigine dikkat çekti. Özyigit, "Cezai yaptirimlarin yapilan isin, yapilan hatanin mahiyetine göre de güçlü olmasi gerekiyor. Teknoloji çagindayiz, bir ürünün son kullanma tarihinin geçtigi barkod sistemiyle uyari verir. Dolayisiyla bu uyarilari alabilecekken, böyle yazilimlari varken ve ismi bilinir ülkeye mal olmus bir zincir yapinin bu sekilde bir uygulama içerisinde olmasi gerçekten düsündürücü. Vatandaslarimizin sagligini korumak için bu konuda zabita ekiplerimizin çalismalari devam etmektedir. Yenisehir’de bu konuda herhangi bir olumsuzluga müsaade etmemek için görev basindayiz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile