'Birbirimize Candan Bagliyiz' Kan Projesi

'Birbirimize Candan Bagliyiz' Kan Projesi

Türk Kizilay’in, Adana Valiligi himayesinde, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Adana Bölge Müdürlügü is birliginde “Birbirimize Candan Bagliyiz” sloganiyla hayata geçirdigi kan bagisi 30 Nisan Sali Günü Istasyon Meydani’nda gerçeklesecek.

Türk Kizilay 1. Genel Baskan Yardimcisi Ramazan Saygili, Kan bagis oranlarinin düsüs gösterdigi kis kosullari ile Ramazan ayinin ardindan kan stoklarini belirli bir seviyenin üzerine çikarmayi hedeflediklerini belirterek, tüm kan dostlarini Sali günü Istasyon Meydani’nda bulusmaya davet etti.

Ramazan Saygili, Adana Valisi Yavuz Selim Kösger’in himayelerinde, Iletisim Baskanligi Adana Il Müdürlügü ve Türk Kizilay is birligiyle; tüm kamu kurum ve kuruluslari ile özel sektörde düzenli kan bagisinin tesvik edilmesi amaciyla bir is birligi protokolü imzaladiklarini animsatarak, sunlari kaydetti:

“Türk Kizilay’imiz, ‘Iyiligin gücüyle birey ve toplumun dirençliligini arttirmak, insan onurunu korumak ve istirabini dindirmek için çalismak’ misyonu ile 1868 yilindan bu yana her kosulda, yerde ve zamanda ihtiyaç halinde bulunan insanlarin umudu olurken; ülkemizin kan ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla yürüttügü faaliyetlerle büyük basarilara imza atmaktadir.

Ülkemizin kan ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla düzenli kan bagisi bilincinin güçlendirilmesi ve bireylerin düzenli kan bagisina tesvik edilmesi hususlarinda yürütülen faaliyetler kapsaminda; Türk Kizilay Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlügü ile Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Adana Bölge Müdürlügü önemli bir is birligi gerçeklestirildi.



Saygili, iki kurum arasinda imzalanan söz konusu protokol kapsaminda 30 Nisan Sali günü Adana Istasyon Meydani’nda düzenlenecek kan bagisi etkinliginin amacina ulasacagina inandigini kaydetti.

Adana Valiligi’nin destekleriyle gerçeklestirilecek ve tüm kamu kurum ve kuruluslarinin katilim saglayacagi etkinligin saat 09.00’da baslayip, gün boyu devam edecegi bildirildi.

Birbirimize Candan Bagliyiz

Türk Kizilay tarafindan hayata geçirilen "Birbirimize Candan Bagliyiz" kampanyasi, ülke çapinda kan bagisi bilincini artirmayi ve düzenli bagislarin oranini yükseltmeyi amaçlamaktadir. Kis sartlari ve Ramazan ayi gibi dönemlerde genellikle azalan kan stoklarini güçlendirmek için baslatilan bu kampanya, her saglikli bireyi kan bagisi yapmaya tesvik ediyor.

Türk Kizilay, 69 kan bagis merkezi, 18 bölge kan merkezi ve 300’den fazla mobil araç ile desteklenen genis bir ag kullanarak, 2 bin 920 uzman personel ile hizmet veriyor. Bu kampanyada, 18-65 yas araligindaki saglikli bireylerin, erkekler için üç ayda bir ve kadinlar için dört ayda bir kan bagisi yapmalari öneriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile