'Birbirimize Candan Bagliyiz' Projesiyle Kan Bagisi Baslatildi

'Birbirimize Candan Bagliyiz' Projesiyle Kan Bagisi Baslatildi

“Birbirimize Candan Bagliyiz” sloganiyla hayata geçirilen kan bagisi projesi çerçevesinde vatandaslar kan vermeye basladi.

Türk Kizilay’in, Adana Valiligi himayesinde, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Adana Bölge Müdürlügü is birliginde “Birbirimize Candan Bagliyiz” sloganiyla hayata geçirdigi kan bagisi projesi Ugur Mumcu Meydani’nda basladi.

Adana Emniyet Müdürlügüne bagli polis ekipleri proje çerçevesinde Kizilay’a kan bagisinda bulunurken çocuklar ise halk oyunu gösterileriyle programda yer aldi. Türk Kizilay tarafindan hayata geçirilen "Birbirimize Candan Bagliyiz" kampanyasi, ülke çapinda kan bagisi bilincini artirmayi ve düzenli bagislarin oranini yükseltmeyi hedefliyor. Kis sartlari ve Ramazan ayi gibi dönemlerde genellikle azalan kan stoklarini güçlendirmek için baslatilan bu kampanya, her saglikli bireyi kan bagisi yapmaya tesvik etmesi hedefleniyor.

Etkinlikte konusan Türk Kizilay 1. Genel Baskan Yardimcisi Ramazan Saygili, Kizilay’in yaptigi islere deginerek sunlari kaydetti, “Bugün 30 Nisanda Türkiye’nin bir numarali kentinde sizlerin de yardimiyla bu kan bagisi etkinligini yaparken ayni zamanda dünyanin 3 kitasinda sabah kahvaltisi hazirliyoruz. Günes batmayan bir iyilik hareketinin temsilcileri olarak bugün de Türkiye’nin 1 numarali kentinde Kizilay dostlariyla düzenledigimiz kan bagis etkinligimize herkesi davet ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile