Birçok Ilden Büyük 141 Bin Nüfuslu Mahalle Hizmetle Tanisti

Birçok Ilden Büyük 141 Bin Nüfuslu Mahalle Hizmetle Tanisti

Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) 2022 yili nüfus verilerine göre birçok ilden büyük olan Diyarbakir’in Baglar ilçesine bagli Bagcilar Mahallesi, son yillardaki gelismesi ve yasadigi degisimle göz kamastiriyor.

18 kilometrekare yüz ölçüme sahip olan Diyarbakir’in gelisen yüzü Bagcilar, hizli nüfus büyümesi ve yogunlasmanin yani sira yasadigi hizli sehirlesme ile de adindan söz ettiriyor. Hizli büyümeye paralel olarak hizmet yaptiklarini belirten AK Parti’li Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, Baglar nüfusunun neredeyse yarisinin burada yasadigini, imar yollari, alt yapi ve üst yapi hizmetlerinin yani sira 200 bin metre kareden fazla yesil alan kazandirdiklarini ifade etti.

Son üç yilda Bagcilar’da 200 bin metrekareden fazla sosyal donati ve yesil alan projelerini hayata geçirdiklerini belirten Baskan Beyoglu, yeni imar yollari, alt yapi ve üst yapi hizmetleriyle de mahallenin gelisimine büyük katki sunduklarini söyledi.

Fiziki yapisindan dolayi Bagcilar’in ilçe olmasini zor bir ihtimal olarak gördüklerini anlatan Beyoglu, mahallenin 4 ayri muhtarlik ve mahalle yapisina dönüstürülmesinin ise tartisildigini dile getirdi. Hizli degisimin birden çok nedeni oldugunu ifade eden Beyoglu, "Gelismeye açik bir bölge. Ferah ve huzur veren bir yapisi var. Biz de bu hizli büyümeye karsi hizmet seferberligi siariyla hizmet ediyoruz. Neredeyse hizmet götürmedigimiz bölge kalmadi. Diyarbakir’in aynasi olan bir sehirlesmeyi Türkiye’nin gündemine tasimaktan çok mutluyuz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in ’mutlu sehirler’ hedefine uygun bir sehir imar etmek bizi ayrica mutlu ediyor" dedi.

Baglar Belediyesi, son üç yilda çok amaçli 8 park, iki organik tarim projesi, ilçe için bir ilk olan Bag Evi projesini hayata geçirdi. Baglar Belediyesi tarafindan tahsis edilen 100 bin metrekarelik alanda Çevre Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nca insasi tamamlanmak üzere olan bölgenin en büyük millet bahçesi de Bagcilar’da hayata geçirilecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile