Kosan Vakfı Birecik Şubesi, vakıf binasında ve belediye önünde hayırseverlerin katkısıyla hazırlanan yaklaşık 3 bin kişilik aşure dağıttı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ikramda, semazen gösterisi ile ilahi dinletisine de yer verildi.
Vakıf sorumlusu Hüseyin Balemen, etkinlikte yaptığı konuşmada, muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu belirtti.
Balemen, aşurenin toplumun her kesimi için ortak bir anlam taşıdığını ifade ederek, barış ve kardeşliğin pekişmesi için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğine değindi.
Ülkü Ocakları Birecik Şubesi üyeleri de hem kuruluş binası önünde hem de esnafı dolaşarak aşure ikramında bulundu.
Şube Başkanı Salih Başkapan, yaptığı açıklamada, aşurenin birlik ve beraberlik duygusunu artırmaya vesile olduğunu vurgulayarak, ikrama gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Gençlere aşurenin anlam ve önemine ilişkin seminer de verdiklerini aktaran Başkapan, organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
Birecik'te Aşure Dağıtıldı
Birecik ilçesinde muharrem ayı dolayısıyla sivil toplum kuruluşları vatandaşlara aşure ikram etti.



















