Birecik'te Belediye Çalisanlarinin Maaslarina Zam Yapildi

Birecik'te Belediye Çalisanlarinin Maaslarina Zam Yapildi

Birecik Belediyesi ve Belediye-Is Sendikasi arasinda toplu is sözlesmesine ek protokol imzalandi. Yapilan ek protokol ile 337 isçinin haklarinda iyilestirmeler yapildi.

Yürürlükteki toplu is sözlesmelerine ilave iyilestirmeleri içeren ek protokolü Belediye Baskani Mahmut Mirkelam ve Belediye-Is Sube Baskani Adem Siltak karsilikli olarak imzaladi. Birecik Belediyesi kültür binasinda yapilan imza töreni ile isçilerin yüzünü güldürdü.

Yapilan toplu is sözlesmelerin ek protokolü ile isçilerin ekonomik ve özlük haklarinda ciddi anlamda iyilestirmeler yapildi. Imzalanan ek protokole göre kadrolu isçi maasi en düsük 41 bin 500, sirket isçisinin maasi ise en düsük 31 bin 500 TL’den verilmesi konusunda mutabakata varildi. Sözlesme kapsaminda yemek yardimi, çocuk yardimi, bayram harçligi, yakacak, egitim, evlenme ve seyyanen zam gibi durumlarda ödenen ücretlerde iyilestirmeler yapildi.

Belediye Baskani Mahmut Mirkelam, Belediye-Is Sendikasi ile yapilan toplu is sözlesmelerinde isçilerin özlük haklarinda iyilestirmelere gidildigini belirterek hayirli olmasi temennilerinde bulundu. Mirkelam, “Bizim için personelimizin mutlu olmasi çok önemli. Belediyemiz imkanlari çerçevesinde isçi kardeslerimize destek olmaya devam edecegiz, toplu is sözlesmemiz ve ek protokolümüz hayirli olsun" dedi.

Belediye-Is Sendikasi Sube Baskani Adem Siktak ise sözlesme sonrasi yaptigi açiklamada Baskan Mirkelam’in isçi haklarindaki yaptigi iyilestirmelerden dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile