Birlesik Krallik'ta Omicron Mutasyonu Vaka Sayisi 134'E Yükseldi

Birlesik Krallik'ta Omicron Mutasyonu Vaka Sayisi 134'E Yükseldi

Ingiltere Ulusal Saglik Güvenligi Ajansi (UKHSA), çogunlugu Ingiltere’de olmak üzere Birlesik Krallik genelinde toplam Omicron vaka sayisinin 134’e yükseldigini açikladi.

Ingiltere Ulusal Saglik Güvenligi Ajansi (UKHSA) tarafindan yapilan açiklamada, Birlesik Krallik genelinde Omicron mutasyonu vakalarinin 134’e yükseldigi duyuruldu. Tespit edilen vakalarin tümünün Güney Afrika seyahatleri ile baglantili olmadigi belirtilerek virüsün insandan insana bulasarak yayilmakta olduguna yönelik uyarida bulundu.

Vakalarin çogu Ingiltere’de

Birlesik Krallik’ta tespit edilen Omicron vakalarinin büyük çogunlugunun Ingiltere’de kaydedildigi belirtildi. Mutasyonun en sik baskent Londra, Kuzey Bati, Kuzey Dogu, Güney Dogu, Güney Bati ve Midland bölgelerinde görülmesiyle hemen hemen Ingiltere’nin her yerine yayildigi aktarildi.

Omicron vakalarinin yarisi iki doz asili

UKHSA açiklamasina göre Sali günü tespit edilen ilk 22 Omicron vakasinin ayri olarak incelendigi bir arastirmaya göre vakalarin yarisi 2 doz Covid-19 asisini yaptirdi. 22 vakadan 12’sinin 2. doz Covid-19 asilarini olduktan 14 gün sonra Omicron mutasyonuna yakalandiklari belirtildi. Su ana kadar Omicron vakalarinin hastaneye kaldirilmadigi veya mutasyon nedeniyle herhangi bir can kaybinin meydana gelmedigi vurgulandi.

Günlük vaka sayilari Temmuz ayindan bu yana en yüksek seviyeye ulasti

Ingiltere’de son 2 gündür günlük vaka sayilari 50 binin üzerinde seyrediyor. Persembe günü 53 bin 945 vakanin kaydedilmesi ile günlük Covid-19 vaka sayisi 17 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye ulasmisti. Cuma günü ise 50 bin 584 Covid-19 vakasinin tespit edilmesi ile toplam vaka sayisi 10 milyon 379 bin 647’ye yükselmisti.

Ingiltere Ulusal Istatistik Ofisine (ONS) göre Ingiltere’de artan Covid-19 enfeksiyonlari agirlikli olarak Covid-19’un Delta mutasyonundan kaynaklaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile