'Birligimiz Ve Beraberligimiz Daim Olsun'

'Birligimiz Ve Beraberligimiz Daim Olsun'

Kütahya Valiligi, Kütahya Belediyesi, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi, Haci Bektas-i Veli Dernegi ve Kütahya Il Müftülügü birlikte organize ettigi ’birlik lokmasi’ programi il protokolü ve vatandaslarin katilimiyla belediye bahçesinde gerçeklesti.

Kütahya Belediyesi bahçesinde gerçeklesen programin açilisinda konusan Haci Bektas-i Veli Dernegi Baskani Niyazi Togan yapti. Togan, emegi geçenlere tesekkür etti.

Kütahya Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci ise konusmasinda birlik beraberlik mesaji verdi. Baskan Vekili Damci, “Bugün belediyemizin ikami olan birlik lokmasi ve il müftülügümüzün ikrami olan asure vesilesiyle bir araya geldik. Davetimize icabet eden tüm konuklarimiza tesekkür ediyor, hos geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Muharrem Orucunun Hz. Adem’den baslayarak tüm peygamberlerin yerine getirdikleri bir ibadet olarak bilinmektedir. Peygamberimizin torunu, Islam’in kilici, ilmin kapisi Hz. Ali ve Peygamberimizin kizi, Hz. Fatma annemizin evladi, Hz. Hüseyin olmak üzere 72 mazlumun sehit sahadetleri bir yastir. Bundan dolayi muharrem orucunun diger bir adi da yassi matemdir. Lokma, insanlarin kendi emegini birlikte yasadigi insanlarla paylasmasidir. Bunun amaci benlikten, beycilikten kurtulmak ve birlikte yasadigi toplumun bir parçasi olabilmektir. Diger bir degim ile zincirin bir parçasi olabilmektir. Iste bugün, bu vesile ile her kesimi birbirinden kiymetli toplumumuzu bir araya getirebilmek, siz kiymetli halkimizla bir olmak, birlik olmak ve birlik lokmamizi paylasabilmek için buradayiz. Yapilan tüm ibadetlerin kabul olmasini diliyor, etkinlikte emegi geçen ve burada bulunan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Birlik lokmamiz birligimize ve beraberligimize vesile olmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum. Birlik lokmasi organizasyonda emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.



Gazel: "Birligimiz ve beraberligimiz daim olsun"

Programda yer alan TBMM Divan Katip Üyesi, AK Parti Kütahya Milletvekili Ishak Gazel, “Muharrem ayi tarihimiz açisindan, Anadolu topraklarinin tarihi açisindan ve Islam tarihi açsindan çok önemli bir aydir. Islam tarihinin çok önemli dönüm noktasi olaylari bu ayda gerçeklesti. Peygamberimizde Muharrem ayinda yapilan ibadetlerin ne kadar önemli oldugunu, bu ayda tutulan oruçlarin ne kadar önemli oldugunu belirtmistir. Ayni zamanda Kerbale’da yasanan katliamda Muharrem ayinda oldu. Hz. Hüseyin’i böyle bir günde, Haci Bektas-i Veli Dernegimizin önderliginde, Kütahya Belediyemizin, Saglik Bilimleri Üniversitemizin STK’larin birlikte yaptigi birlik lokmasi dagitiminda rahmetle yad ediyorum. Bu vesile ile bugün burada birlik ve beraberlik içerisinde toplandik. Birligimiz ve beraberligimiz daim olsun. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan Il Müftüsü Hüseyin Demirtas’in duasi ile Il protokol üyeleri hemsehrilerimize pilav ve asure ikraminda bulundu.

Programa AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ishak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Vali Yardimcisi Aydin Börü, Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, MHP Kütahya Merkez Ilçe Baskani Ayhan Toy, Haci Bektas-i Veli Denegi Baskani Niyazi Togan, Il Müftüsü Hüseyin Demirtas, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Kutlu Önal, il protokolü ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile