Erdoğan, Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen 30. Kuruluş Yılı Töreni'nde, programın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Birlik Vakfı'nın kuruluşundan bugüne kadar çalışmalarında emeği geçenlere herkese şükranlarını sunan Erdoğan, ahirete intikal etmiş herkese de Allah'tan rahmet diledi.
Erdoğan, 25 Aralık Cuma gecesi "Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes / Ey kahpe rüzgar, artık ne yandan esersen es" mısralarıyla adeta bu hareketin serancamını anlatan üstat Necip Fazıl Kısakürek adına düzenlenen ödül töreninde olduklarını, dün gece de "Ruhumun senden ilahi, şudur ancak emeli / Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli" haykırışıyla asıl misyonlarını hatırlatan İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un hatırasını yad etmek için tertiplenen bir programa katıldıklarını aktardı.
Bu vesileyle üstat Necip Fazıl'ı ve bu gece 79. vefat yıl dönümü idrak edilen Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andığını dile getiren Erdoğan, bugün de Birlik Vakfı'nın 30. yıl dönümü kutlamalarında bir araya geldiklerini söyledi.
Erdoğan, esasen bu programların hepsinin de aynı gönül, fikir ve desenin birbirini tamamlayan farklı birer parçaları olduğuna işaret ederek, "Hani o meşhur seçim şarkımızda ne diyorduk, 'Aynı yoldan, geçmişiz biz / Aynı sudan içmişiz biz / Yazımız bir kışımız bir / Aynı dağın yeliyiz biz.' Evet biz aynı yoldan geçen, aynı sudan içen, yazı, kışı bir, aynı dağın yeli olan kardeşleriz. Dostlarız, yoldaşlarız, dava arkadaşlarıyız" diye konuştu.
- "Ne mutlu o büyük dava için çalışanlara, o davaya hizmet edenlere"
Erdoğan, ilk gençlik dönemlerinden itibaren Milli Türk Talebe Birliği'nden beri bu kutlu yolda uzun bir geçmişi olduğunu anımsattı.
Bu sahnenin birçok hatırlarla dolu bir sahne olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu hatıralar burada unutulur gibi değil. Buralardaki münazaralarda, Yeşilay'ın düzenlemiş olduğu münazaralarda çok ciddi geçmişimiz var. İmam hatip okulu sıralarında burada çok şampiyonluklar yakaladık. Hep bu sahnede bunları yaşadık. Hemen şöyle çaprazımızda Yeşilay merkezi, burada da bu yarışmaları yapardık. Şiir okuma yarışmalarımızı burada yaptık. Hep buradan kupalarla döndük. Hamdolsun o günler unutulur gibi değildi. Gerek tesisler müdürü olduğum zaman, gerek sosyal işler müdürü olduğum zaman buralar hep bizim unutulmaz hatıralarımızın yad edildiği yerdi. Buradaki pek çok ağabeyimin, arkadaşımın, kardeşimin de aynı yolda çok uzun yılları bulan geçmişleri olduğunu biliyorum. Beraber yaşadık, gerek İsmail ağabeyimiz, gerek Abdullah Bey, diğer tüm kardeşlerimizle hep birlikte burada yaşadık."
Erdoğan, bulunduğu sahnede ekmek, domates, peynir yediği çok anlar olduğunu dile getirerek, şunları anlattı:
"O günlerden bugünlere geldik. Bu dava hor kalmasın, öksüz kalmasın, bu dava büyüklüğüne yaraşır şekilde sürsün diye, bursla, eğitimle, irfanla desteklenerek yetiştirilen yeni nesilleri de memnuniyetle görüyorum, takip ediyorum. Şehit Mustafa ağabeyimizi de unutmamız mümkün değil. O imam hatipte bizim ağabeyimizdi, biz alt sınıflarda bir kardeşiydik. Onu da burada kaybettik. O günlerden bugünlere bu şekilde gelindi. Birlik Vakfımızın bünyesinde gerçekleştirilen programlarda gördüğüm gençlik hiç şüphesiz Necip Fazıl üstadımızın özlemini çektiği, Mehmet Akif'in Asım'ın nesli dediği gençliktir. Ben buna yürekten inanıyorum. Ne mutlu bu şekilde nesilden nesile devredilen, o büyük dava için çalışanlara, o davaya hizmet edenlere. Onları alkışlıyorum."
- "Türkiye 13 yılda her alanda tarihi bir dönüşüme şahit olduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de geçtiğimiz 13 yılda, her alanda tarihi bir dönüşüme, tarihi bir değişime hep birlikte şahit olduk. Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, sanayide, ticarette, turizmde ve daha pek çok alanda ülke olarak çok önemli mesafeler katettik. Ancak bu süreçte iki alanda, eğitimde ve kültürde arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi üzüntüyle ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Bunu başarmaları ve eksiklikleri gidermeleri gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, eğitimde, altyapıyı, fiziki imkanları güçlendirdiklerini söyledi.
Erdoğan, ilk ve orta öğretimde 240 bin yeni derslikle, Fatih Projesi'yle, yüksek öğretimde 117 yeni üniversiteyle, barınmada 387 yeni yurtla gerçekten çok büyük bir atılıma imza attıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Ama eğitimin, öğretimin içeriği konusunda müfredat konusunda, çocuklarımızı medeniyet tasavvurumuza uygun şekilde yetiştirme hususunda aynı başarıyı gösterebildiğimizi maalesef söyleyemiyorum ama vakit geçmiş değil, bunu başaracağımıza yine inanıyorum. Ümitsiz değilim, ümidimi koruyorum. Yeniden ihya ettiğimiz, yaygınlaştırdığımız güçlendirdiğimiz imam hatip okullarımıza giden öğrenci sayısını 1 milyon 200 bine çıkmış olması elbette önemli. Biliyorsunuz 600 binden 28 Şubat sonrası 60 bine indi ve iktidarımızla birlikte bunu 60 binden hamdolsun 1 milyon 200 bine şu anda çıkarmış bulunuyoruz. Şimdi mesele süratle mazrufu güçlendirmek. Zarf tamam ama mazrufta sıkıntı var."
Müfredatı süratle geliştirmeleri, zenginleştirmeleri gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Bunu hallettiğimiz zaman inanıyorum ki gençliğimiz çok daha bereketli, farklı bir şekilde gelişecektir. Burada kemiyetteki artışla keyfiyetteki yükselişin orantılı hale gelmesini özellikle söylemek istiyorum" dedi.
Erdoğan, aynı şekilde kültür alanında yapılanlarla, yapılması gerekenler arasında çok ciddi bir fark olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Tabii Türkiye'nin diğer alanlardaki ihtiyaçlarının büyüklüğü, milletimizin gırtlağına kadar dayanan sıkıntıları bir an önce çözme gayretimiz ister istemez önceliğimizi böyle şekillendirdi. Buna rağmen daha fazlasını yapabilmeliydik, yapabilirdik. Artık önümüze bakacağız. Geçmişten aldığımız dersler, edindiğimiz tecrübeler ışığında önümüzdeki yılları eğitim ve kültür alanında bir seferberlik anlayışıyla en iyi şekilde değerlendirmeliyiz."
(Sürecek)
'Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de son 13 yılda her alanda tarihi bir dönüşüme, tarihi bir değişime şahit olunduğunu belirterek, "Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, sanayide, ticarette, turizmde ve daha pek çok alanda ülke olarak çok önemli mesafeler katettik. Ancak bu süreçte iki alanda, eğitimde ve kültürde arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi üzüntüyle ifade etmek istiyorum" dedi.