Birsel: 'dijital Teknoloji Sinema Üretimini Demokratikleştirdi'

Birsel: "dijital Teknoloji Sinema Üretimini Demokratikleştirdi"

Sinema Sanatçısı Taner Birsel, dijital teknolojide özellikle son dönemlerde yaşanan gelişmelerin, sinema sektöründeki üretimi bir bakıma demokratikleştirdiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 18.'si organize edilen Altın Koza Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen Birsel, Park Zirve'de düzenlenen 'Hoşgeldiniz Gecesi'nde soruları yanıtladı. Birsel, 'Altın Koza' kapsamında jüri üyeliği gibi zor bir görev üstlendiklerini hatırlatarak, iki günden bu yana kentte bulunduklarını ve bir takım çalışmalar yaptıklarını, şu ana kadar her şeyin de çok güzel bir atmosferde ilerlediğini anlattı. Türk sinemasının geleceği konusunda çok iddialı konuşmakistemediğini, ancak 1995 yılında Altın Portakal Film Festivali'nde 6.5 filmle festival yapıldığı günleri gördüğünü dile getiren Birsel, "Hatta bir filmin metrajı bitmemişti. O kadar yoksul bir dönemdi. O günlerden bugüne çok şey değişti. Bugün 60-70 filmle yapılan bir organizasyon var karşımızda. Bunlar çok umut verici gelişmeler" dedi. SİNEMACI KİMLİĞİ OLAN HERKES ARTIK KENDİ FİLMİNİ ÇEKEBİLİYOR Özellikle genç sinemacıların ortaya koyduğu çalışmaların yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda elde edilen başarıların da Türk sineması açısından umut verici gelişmeler olduğu yorumunda bulunan Birsel, tüm bunların da gelecek açısından umut verdiğini dile getirdi. Sinemanın emek yoğun bir sektör olmasının yanında maddi anlamda da güçlü bir ekonomi gerektirdiğini belirten Birsel, diğer taraftan gelişen dijital teknolojilerle sinema üretiminin bir bakıma da demokratikleştiğini, artık sağlam bir hikayesiolan ve 'sinemacı kimliği' olan herkesin eline alacağı HD kalitesinde bir kamerayla sinema standartlarına uygun film çekebildiğini söyledi

TÜRK SİNEMASI KENDİ KİMLİĞİNİ OLUŞTURMA SÜRECİ İÇİNDE Türk sinemasının, dünya sinemasında söz sahibi olduğu bir noktaya ulaşması beklentisi içinde olduklarını belirten Taner Birsel, bunun işaretlerini gördüklerini, özellikle dünyanın en önemli film festivallerinde daha fazla Türk filmleri yer aldığı gibi elde edilen başarılarında Türk sinemasının önünü açtığını söyledi. Türk sinemasının geleceğiyle ilgili çok büyük umutlar taşıdığını ifade eden Birsel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün dünya ölçeğinde farklı ülkelerde yaklaşık 500 film festivalidüzenleniyor. Farklı kategorilerde de olsa bu festivallere artık genç sinemacılarımızda katılım göstererek, önemli başarılara imza atabiliyor. Türk sinemasının geleceğe açılması ve kendi kimliğini oluşturması açısından oldukça önemli günler yaşıyoruz. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'de bu anlamda atılan önemli bir adım."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile