Bisiklet Kurye Agi Projesi Basliyor

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde dogaya ve insana dost bir ekonomi olusturmak, karbon emisyonunu azaltmak ve bisiklet ulasimini destelemek amaciyla Izmit Belediyesi öncülügünde “Bisiklet Kurye Agi Projesi” hayata geçiriliyor.

Izmit’te dogaya ve insana dost bir ekonomi olusturmak, karbon emisyonlarini azaltilmasi amaciyla, Türetim Ekonomisi Dernegi, Good4Trust.org ve Izmit Belediyesi ortakliginda Bisiklet Kurye Agi Projesi hayata geçiriliyor. Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen Sivil Toplum Araci ve Medya - Sivil Toplum Aglar ve Platformlar Destekleme Programi çerçevesindeki “Türkiye Sürdürülebilir Kent içi Ulasim Agi” projesi ile kurulan Kavsak Platform’dan mikro hibe destegi almaya hak kazandi. Bisiklet ulasimini desteklemek amaciyla, projenin uygulanacagi bölgedeki mevcut bisiklet yollari ve yol güvenligi öncelikli olarak degerlendirilecek ve proje süresince kullanicilarin deneyimleri dogrultusunda gelistirilecek. Ulasim ve lojistik konusuna çevreci ve adil bir çözüm olan, kent içi bisikletle dagitim aglari çevre adina karbon ayak izini düsürmek, üretici ve alici adina ise karsilikli iletisimi artirmak amaçlaniyor.

Izmit ve gezegen için en iyisini hep birlikte bulalim

Bisiklet Kurye Projesi, ilk olarak üreticiler ile ’türeticiler’ arasinda bir alisveris ve dayanisma platformu olan Izmit Çarsisi’nda uygulanacak. Izmit Çarsisi ekibi, Bisiklet Kurye Agi’ni hayata geçirmek için bu alanda fikir gelistirenler https://forms.gle/T2GAzF6g71BacNa5A adresinden online olarak form doldurabilecek. Agustos ayinin basinda gerçeklestirilecek olan çevrimiçi çalistay ile tüm paydaslarin görüsleri bir araya getirilecek. Bu çalistayin amaci ise, Izmit ve gezegen için en iyisini hep birlikte bulmak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile