Bisiklet Tutkunlari Çermik'in Dogal Güzelliklerine Pedal Çevirdi

Kaplicalari, tarihi, kültürel ve dogal güzellikleriyle taninan Diyarbakir'in Çermik ilçesinde bir araya gelen doga tutkunu gezginler, 5 kilometrelik parkuru bisikletle tamamlayip Ikiz Selaleye hakim noktada mese ve ceviz agaçlarinin gölgesinde yürüyüs yapti Kaymakam Ramazan Polat: 'Tabiat parki ilan edilmesi için çalismalarimiz son asamada' Bisiklet ve doga tutkunlarindan Adem Ulusoy: 'Iki selale arasinda onlarca selale var, üzerimiz agaçlarla kapli. Diyarbakir'da böyle bir yer oldugunu bilmiyordum. Diyarbakir'a gelin, bu dogal güzelligin tadini çikarin'

BESTAMI BODRUK - Diyarbakir'in Çermik ilçesinde bir araya gelen bisiklet tutkunlari, Mezopotamya'nin "altin üçgeni" olarak adlandirilan turizm güzergahi kapsaminda ziyaretçilerini agirlayan dogal güzelliklere pedal çevirdi.

Kovid-19 ile mücadele sürecinde izole rota arayanlarin yeni adresi Çermik, termal su kaynaklarinin yani sira Ikiz Selale ve yürüyüs parkuruyla dogaseverlerin yeni rotasi oluyor.

Sinek Çayi ve Kanyonu, Gelincik Dagi, Yabanardi ve Seyhandede mahallelerindeki Ikiz Selale gibi çok sayida dogal güzelligi barindiran ilçe, son zamanlarda bisiklet tutkunlarini da agirliyor.

Pedaldaslar Bisiklet Kulübünün programi kapsaminda dogaseverler, Çermik'te bir araya gelip 5 kilometrelik parkuru bisikletle tamamlayarak Yabanardi Mahallesi'ne ulasti. Katilimcilar, yöre halkinin ikramlarinin ardindan yaklasik 4 kilometrelik parkuru da yürüyerek tamamladi.

Ikiz Selale'ye hakim noktada, irili ufakli onlarca selaleyi görme firsati bulan dogaseverler, mese ve ceviz agaçlarinin gölgesinde, kus sesleri esliginde yürürken keyifli zaman geçirdi.

- "Tabiat parki ilan edilmesi için çalismalar son asamada"

Bisiklet tutkunlarini agirlayan Çermik Kaymakami Ramazan Polat, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Yabanardi ve Seyhandede mahallelerinde yer alan selaleler arasindaki güzergahin, doga turizmine kazandirilmasi gereken önemli bir alan oldugunu söyledi.

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu baskanliginda bölgenin tabiat parki ilan edilmesi için çalismalara basladiklarini ifade eden Polat, "Tabiat parki ilan edilmesi için çalismalarimiz son asamada. Tabiat parki ilan edilmesinin ardindan yol ve parkur sorunlarini halledip ülkemizin turizmine kazandiracagiz. Diyarbakir güzel bir il, Çermik güzel bir ilçe ve burasi güzel bir yürüyüs parkuru. Insanlari bu alana bekliyoruz." dedi.

Iki selale arasindaki vadinin, yapisindan ve agaçlarla çevrili bulunmasindan dolayi sürekli serin oldugunu, görsel açidan da fotograf tutkunlarina essiz manzaralar sundugunu anlatan Polat, Çermik'in salgin sürecinde insanlarin stres atip huzurla vakit geçirebilecegi bir yer oldugunu dile getirdi.

- "Atmosfer harika"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakir Temsilcisi Sozdar Ayata, 5 kilometrelik bisiklet turunun ardindan bölgeye vardiklarini, bu alanin bisiklet ve doga tutkunlari için önemli bir yer oldugunu belirtti.

Ayata, "Burayi cazip kilan en önemli noktalardan biri selaleleri ve selaleye giden yol. 600 yillik ceviz agaçlarindan bahsediliyor. Atmosfer harika. En önemlisi yürüyüs esnasinda günesle temasimiz neredeyse hiç yok. Çünkü devasa bir ormanlik alanda yürüyüs gerçeklesiyor. Bu cografyada bisiklet tutkunlarin çok oldugunu görüyorum. Yapilacak en güzel sey böylesi etkinliklerin daha çok olmasi." diye konustu.

- "Diyarbakir'a gelin bu dogal güzelligin tadini çikarin"

Bisiklet ve doga tutkunlarindan Adem Ulusoy, daha önce Türkiye'nin birçok noktasini gezdigini ancak böyle bir ortami daha önce görmedigini aktardi.

Ulusoy, "Iki selale arasinda onlarca selale var, üzerimiz agaçlarla kapli. Diyarbakir'da böyle bir yer oldugunu bilmiyordum. Diyarbakir ve Çermik'e gelin, bu dogal güzelligin tadini çikarin." ifadelerini kullandi.

Enver Sahin ise manzaraya hayran kaldigini belirterek, "Böyle bir cografyaya ilk defa tanik oldum. Gerçekten muhtesem bir yer. Burada bulunmaktan büyük keyif aliyorum. Görmek isteyen herkesi buraya davet etmek isterim çünkü muazzam bir atmosferi var." seklinde konustu.

Yabanardi Mahallesi Muhtari Hidir Yildiz ve Seyhandede Mahallesi muhtari Ramazan Koca da turizme kazandirilmasini istedikleri bölgeye herkesi davet etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile