Bisikletle Tekirdag'dan Gelerek Diyarbakir Annelerine Destek Verdi

Çorlu ilçesinden pedal çevirerek Diyarbakir'a ulasan Mustafa Tasyildiz, HDP il binasi önünde 675 gündür oturma eylemi yapan ailelerle görüstü Tasyildiz: 'Umarim buradaki ailelerin tümü bir an önce evlatlarina kavusur, ülkemiz terör belasindan kurtulur'.

Tekirdag'in Çorlu ilçesinden bisikletle Diyarbakir'a gelen Mustafa Tasyildiz, HDP il binasi önünde oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 675'inci gününde sürüyor.

Çorlu'dan 11 gün önce bisikletle yola çikan ve Diyarbakir'a ulasan Tasyildiz, HDP il binasi önünde evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti, onlara desteklerini iletti.

Tasyildiz gazetecilere, çocuklari için eylem yapan ailelerin yalniz birakilmamasi gerektigini söyledi.

"Terörden yillarca çok çekmis bir ülkenin evladi olarak buraya gelmekten çok mutlu ve gururluyum." diyen Tasyildiz, herkese ailelere destek olmalari çagrisinda bulundu.

Tasyildiz, "Umarim buradaki ailelerin tümü bir an önce evlatlarina kavusur, ülkemiz terör belasindan kurtulur. Bu annelerin hasreti bir an önce diner." dedi.

Aileler adina açiklama yapan baba Süleyman Aydin da kendilerine verdigi destekten dolayi Tasyildiz'a tesekkür etti.

Aydin, Tasyildiz'in anne ve babalarin feryadini duydugunu, destek için de bisikletiyle kente geldigini dile getirerek, "Insallah baska insanlara da örnek olur. Herkesi buraya davet ediyoruz. Bizi ziyaret etsinler. Hep birlikte HDP'nin iç yüzünü ortaya çikartalim." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile