Bisikletle Vefa Yolculugunun 108'Inci Gününde Memleketine Ulasti

Bisikletle Vefa Yolculugunun 108'Inci Gününde Memleketine Ulasti

Almanya’da yasayan gurbetçi Mustafa Kemal Karci, çocuklugundan bu yana sevdalisi oldugu bisikleti ile 4 Mayis’ta Almanya’dan pedal çevirerek memleketi Manisa’nin Kula ilçesine ulasmak için yollara düstü. Karci, 108 gün süren zorlu yolculugun ardindan memleketi Kula’ya ulasarak akrabalari ve sevenleri tarafindan konfeti ve çiçeklerle karsilandi.

Uzun yillar önce ailesinin Almanya’nin Ludwigsburg kentine tasinmasiyla memleketi Manisa’nin Kula ilçesini terk eden ve 3-4 yilda bir Kula’yi ziyaret etme sansi yakalayan Mustafa Kemal Karci, en büyük hayalini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadi. Yaklasik 108 gün önce, 4 Mayis’ta Almanya’nin Ludwigsburg kentinden pedal çeviren ve bisiklet sevdasi ile yollara düsen Mustafa Kemal Karci, yolcugunu tamamlamayi hedefledigi gün memleketi Kula’ya ulasti. Kula içle girisine geldiginde akrabalari ve sevenleri tarafindan konfeti ve çiçeklerle karsilanan Karci, yillar sonra en büyük hayaliyle memleketini ziyaret etmenin hakli gururunu yasadi. Sevenleriyle kucaklasmasinin ardindan ilk olarak dogup büyüdügü ve ailesi tarafindan Kula Belediyesi’ne bagislandiktan sonra Kestaneciler Konagi-Türk Evi olarak hizmet veren tarihi konagi ziyaret eden Karci ve yakinlari, hatiralarini tazeledi.

Bu basariyi elde etmek için uzun bir serüven gerektigini ve bu zorlu yolculuk için çok çalistigini dile getiren Mustafa Kemal Karci, kendisine destek olan yakinlarina da tesekkür etti. 9 ülkeyi geride birakarak yaklasik 5 bin 800 kilometre yolu pedal çevirerek geçtigini dile getiren Karci; “Bisikletle Kula’yi ziyaret etmek çocukluk hayalimdi. Bunu çok uzun zaman önce Avusturya’da dagda gördüm. Bisiklet kullanan kisiler o zamandan beri benim hayalimdi. Bunun için çok çalistim, buraya gelebilmek için uzun bir zaman ve serüven gerekti. Ama herkese tavsiye ederim çok güzel seyler yasadim, harika insanlar tanidim, çok zordu ama bu kadar zorluga ragmen harika bir serüven oldu benim için. Burasi ile birlikte 9 ülkeyi gezdim, yaklasik olarak 100 günde 5 bin 800 kilometre yol geldim. Bu turun gerçeklesmesi için basta ailem, yegenlerim olmak üzere bütün emegi geçen bana destek olan herkese çok tesekkür ederim. Iyi ki varsiniz, iyi ki variz bu isi hep beraber basardik. Ne mutlu bana iyi ki böyle bir ailem var herkese çok tesekkür ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile