Bisikletleriyle Dünya Turuna Çikan Isviçreli Çift Konya'da Mola Verdi

Bisikletleriyle Dünya Turuna Çikan Isviçreli Çift Konya'da Mola Verdi

Isviçre’den bisikletleriyle yola çikan çift, bir çok ülkeye ugradiktan sonra geldikleri Türkiye’de Konya’nin Karapinar ilçesinde mola verdi.

22 Ekim tarihinde Isviçre’den yola çikan Nicolas Tieche ve Nadine Tanzeberger çiftçi, bir çok ülkeyi gezdikten sonra Türkiye’ye ulasti. Günde yaklasik 70 kilometre pedal çeviren Isviçreli çift, güzergahlari üzerinde bulunan Konya’nin Karapinar ilçesinde mola verdi. Türkiye’de bir çok ile ugrayacak olan çift, Tacikistan, Iran, Çin ve Japonya’ya gitmeyi hedefliyor. Karapinar ilçesinde Millet Bahçesinde çadirda kamp yapan ve Kitap Kafeyi gezen Isviçreli çift ilçenin tarihi ve dogal güzelliklerini de görme imkani buldu.

Su ana kadar 5 bin kilometre bisiklet ile gezdiklerini belirten Isviçreli çift, "Günde 70 kilometre pedal çeviriyoruz. Bir çok ülkeyi gezdikten sonra Türkiye’ye ulastik ve bir çok sehri gezdik. Kisa bir süre sonra buradan ayrilacagiz. Türkiye’de insanlar çok iyi. Bizim ülkelerde gezginlere kimse yemek vermez ve konusmaz. Burasi o yönden çok iyi. Türk yemekleri harika. Etsiz bir menü bulmak çok zor. Herkes bizi en iyi sekilde misafir ediyor. Konya Ismil’de bizi evde misafir ettiler. Bunu çogu ülkede göremezsiniz. Bisiklet ile yolculuk çok zor. Mevsimsel olarak da bazi yerlerde zorlaniyoruz. Insanlar tarafindan iyi karsilaniyoruz. Bu gezideki amacimiz hem ülkeleri tanimak hem insanlarla tanismak istiyoruz. Tacikistan, Iran Çin ve son olarak Japonya’ya ulasmak istiyoruz. Tahminimize göre 1 yil sonra Japonya’da olacagiz. Tacikistan ve Kirgizistan çok yüksek bir yer. Zor olacak ama burada olmayi çok istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile