Bismil Atiksu Aritma Tesisi Ve Atiksu Kolektörü Projesinde Kaba Insaatin Yüzde 95'I Tamamlandi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Bismil Atiksu Aritma Tesisi ve Atiksu Kolektörü projesinde kaba insaatin yüzde 95'i tamamlandi.

Çevre dostu projeleri hayata geçiren DISKI, Avrupa Birligi Katilim Öncesi Yardim Araci (IPA 2) kapsaminda yapilan Bismil Atiksu Aritma Tesisi ve Atiksu Kolektörü'nde kaba insaatin yüzde 95'ini tamamladi.

Uzman ekipler tarafindan yürütülen çalismalarda, insaat asamasinin tamamlanmasinin ardindan mekanik ve elektronik islemlerin montajina baslanacak.

DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, atik su aritma tesisinin kentin vazgeçilmez yatirimlari arasinda bulundugunu söyledi.

Su kaynaklarinin öneminin her geçen gün arttigini belirten Tusi, Bismil'de çalismalari devam eden bu yatirimla geleceklerini koruma altina aldiklarini ifade etti.

Tutsi, söyle konustu:

"Dicle Nehri asirlardir bu cografyanin su kaynagi olmustur. Yürüttügümüz projeyle Dicle Nehri gelecek nesillere daha temiz olarak ulasacak. Projenin tamamlanmasiyla su kaynaklarimizi ve dogal hayati koruma adina büyük bir adimi atmis olacagiz."

124 milyon liraya mal olacak Bismil Atiksu Aritma Tesisi ve Atiksu Kolektörü, tamamlandiginda günlük 12 bi 453 metreküp suyu aritacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile