Bismil'de 'Evde Bakım Hizmeti'

Bismil'de 185 kişinin Evde Bakım Hizmeti aldığı bildirildi.

Bismil Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ethem Şahan, Sağlık Bakanlığı tarafından, hastaneye gelemeyecek durumdaki vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, hastaların her türlü sağlık sorunuyla ilgilendiğini belirtti.

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri'nin uzman ekipleri, evde tedavilerini yürüttüğü çok sayıda yatağa bağlı hastayla yakından ilgilenerek her türlü tıbbi müdahaleyi yerinde yaptığını anlatan Şahan şunları kaydetti:
"Evde Sağlık Hizmetleri programının ana kriteri hastanın yatağa bağımlı olması ve tedavi için mobilize olamaması gerekiyor. Hastaların pansuman ve enjeksiyonları başta olmak üzere, muayene, tahlil, tetkiklerini aileleri ile birlikte yaşadıkları mekanlarda gerçekleştiren sağlık uzmanları, evde bakım birimine başvuran hasta ve hasta yakınlarının sayısı her geçen gün artıyor. Değişik nedenlerle yatalak veya ağır özürlü hastalar sağlık kuruluşlarına ulaşmakta çok büyük güçlükler yaşamaktadır. Evde Sağlık Hizmetleri bu sorunları azaltmak, hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmak amacıyla ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında eğitimli personel ile sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini ifade etmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile