Bismil'de Mobil Egitim Siniflari Ile Kirsalda Hayvancilik Kursu Veriliyor

Bismil'de Mobil Egitim Siniflari Ile Kirsalda Hayvancilik Kursu Veriliyor

Diyarbakir’in Bismil ilçesinde belediye destegi ile Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan mobil siniflarinda kirsal alanlarda hayvansal üretim kursu düzenleniyor. Ilçede bir ilk olan hayvansal üretim kursunun ilk ögrencileri Of köyündeki kursiyerler oldu.

Mobil siniflarda hayvansal egitim sinifi açilisina gelen Bismil Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Hamza Türkmen, Of köyü Muhtari Hasan Karaaslan ve Ofkar Çiftligi sahibi Ahmet Karaaslan tarafindan karsilandi. Kaymakam Türkmen’in yani sira, Ak Parti Bismil Ilçe Baskani Veysel Yagmur, Belediye Baskan Yardimcisi Ridvan Akyol, Ilçe Milli Egitim Müdürü Cafer Gülseven, Halk Egitim Merkezi Müdürü Veysel Kaya, Of Köyü Muhtari Hasan Karaaslan, Ofkar Tarim ve Hayvancilik sahibi Ahmet Karaaslan ve Of köyü sakinleri katildi.



“Üreten ve çalisan çiftçimizin her zaman yanindayiz”

Açilis programinda konusan Kaymakam Türkmen, “Mobil egitim sinifimiz hayirli olsun. Of köyünde, 15 gündür mobil egitim sinifimizda kursiyerlerimize hayvansal üretim egitimi veriyoruz. Bundan sonra bu mobil egitim sinifimiz bütün köylerimize egitim vermeye devam edecektir. Üreten ve çalisan çiftçimizin her zaman yanindayiz. Çiftçilerimiz için belediye olarak elimizden gelen tüm imkanlari sonuna kadar kullanacagiz” dedi.

Bismil Halk Egitim Merkezi Müdürü Veysel Kaya ise, kursla ilgili teknik bilgiler vererek, “Verdigimiz egitimle tarim ve hayvancilik sektöründe kursiyerlerimizin daha da basarili olacagina inaniyorum. Kursun düzenlenmesinde ve mobil sinifimizin onarilmasinda destek veren basta Kaymakamimiz olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Verilen hizmetlerinden dolayi Kaymakam Türkmen’e tesekkür eden Of Köyü Muhtari Hasan Karaaslan da, “Mobil egitim sinifini köyümüze kadar getirip bize burada hayvancilik konusunda egitim verdikleri için basta Kaymakamiz olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile