Bitki Uzmani Arap Sümbülünden Yaralara Iyi Gelen Merhem Yapiyor

Bitki Uzmani Arap Sümbülünden Yaralara Iyi Gelen Merhem Yapiyor

Tokatli bitki uzmani Havva Çifçier, ilkbaharda çiçek açan Arap sümbüllerini toplayarak dogal bir merhem haline getiriyor.

Tokat’ta ilkbahar mevsiminde erken çiçek açan Arap sümbülleri dogayi renklendirdi. Hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyrettigi kentte bazi dag sümbülleri beklenenden erken çiçek açti. Kentin çesitli noktalarindaki ormanlik alanlarda, çayirlarda ve kayalik yamaçlarda göz alici bir görüntü olusturan Arap sümbülleri, dogaseverlerin de ilgisini çekiyor. Tokatli bitki uzmani Havva Çifçier, erken açan Arap sümbüllerini toplayarak, dogal bir merhem haline getiriyor.

“Vücuttaki yaralara dogal çözüm sunuyor”

Havva Çifçier, bitkinin sagliga olan faydalarini antalarak, "Elimdeki Arap sümbülü, diger adiyla yabani sümbül. Çocuklugumuzdan beri bilinen ancak eski zamanlarda kullanimi pek tesvik edilmeyen bir bitkiydi. Yillarca yaptigim arastirmalar sonucunda bu bitkinin oldukça faydali oldugunu ögrendim. Özellikle topuk çatlaklarina ve vücuttaki yaralara dogal bir çözüm sunuyor. Zeytinyagi ile karistirilarak güneste bekletilen Arap sümbülü, haftalar içinde etkili bir sekilde yaralarin iyilesmesine yardimci oluyor" seklinde konustu.

Çifçier, Arap sümbülü merhemini zehirli oldugu için içilmesini kesinlikle önermediklerini belirtti.

Çifçier, bitkinin yaglarini kaybetmemesi için topladiktan sonra hizli bir sekilde islediklerini ve saf zeytinyagi ile birlestirerek güneste beklettiklerini, böylece etkili bir dogal merhem elde ettiklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile