Bitkin Halde Bulunan Yavru Anadolu Yer Sincabi Siringayla Besleniyor

Bitkin Halde Bulunan Yavru Anadolu Yer Sincabi Siringayla Besleniyor

Erzurum’da vatandaslar tarafindan bitkin halde bulunan yavru Anadolu yer sincabi, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 13. Bölge Müdürlügü’nde siringayla besleniyor. Yavru sincap, rehabilitasyon sürecinden sonra dogaya birakilacak.

Geçtigimiz günlerde Erzurum’da vatandaslar tarafindan bitkin halde bulunan yacvru Anadolu yer sincabi, Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar

Genel Müdürlügü 13. Bölge Müdürlügü personeline teslim edildi. "Anadolu gelengisi" de denilen minik sincabin veteriner hekimlerce yapilan ilk muayenesinde saglik probleminin olmadigi anlasildi. Yavrunun gece beslemesi dahil tüm beslemeleri veteriner hekimlerce itina ile yapiliyor. Siringayla beslenen ve bakimi özenle yürütülen sincabin halinden oldukça memnun oldugu da görülüyor. Yavru sincap, rehabilitasyon sürecinden sonra dogaya birakilacak.

Sincapgiller familyasindan olan gelengi, ismini en çok bulundugu Anadolu’dan aliyor. Koloni halinde yasayan gelengiler, iki ayaklari üzerine dikilip etrafi kolaçan etmeleriyle biliniyor. Boyu 13-30 cm, kuyrugu ise 10 cm civarinda olan Anadolu gelengisinin agirligi cinse, yasa ve yasadigi ortama göre 85-300 gram arasinda degisiyor. Anadolu gelengilerinin vücudunun üst kismi kahverengi sari, alti sarimsi gri renkte oluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile