Bitkisel Gıda Uzmanı Şeref Menteşe:

Bitkisel gıda uzmanı Şeref Menteşe, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bitkisel gıda takviyesi ürünlerin eczanelerde satılması fikrine karşı olduklarını söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Şeref Menteşe, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bitkisel ilaç kelimesi kullanarak bu ürünlerin eczanelerde satılması gerektiğini belirttiğini, eğer ilaç olarak nitelenirse ürünlerin eczanelerde satılmasının normal olduğunu, bitkisel takviye ürünleri olarak nitelenirse de bunun da Tarım Bakanlığı kontrolünde piyasada satılması gerektiğini bildirdi.
Menteşe konu hakkında şöyle dedi: "Bitkisel gıda takviyesi vardır. Sayın Bakan ilaçlardan bahsediyorsa buna kimsenin itirazı olamaz. İlaçlar mutlaka eczanelerde satılmalıdır. Sayın bakan kısa bir süre önce de ruhsatlı ilaçların süpermarketlerde satılacağını açıklamıştı. Bu tarz günlük politikalar tüketici üzerinde olumsuz sonuçlar doğurur. Avrupa ve Asya'da bu uygulamayı tarım bakanlığı eş değerinde kurumlar yapıyor. Sayın bakan bilinçli mi bilinçsiz mi bitkisel ilaç kelimesini kullandı bilemiyorum. İlaç
ise tasarrufu sağlık bakanlığıdır, bitkisel takviye ürünlerinin kontrolü tarım bakanlığına ait. Bitkisel gıda takviyesi dendiği zaman bir bitkinin tozu, özü veya ekstresi akla gelir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile