Bitlis Belediyesi Tüm İşçilerin Sosyal Haklarını Ödedi

Bitlis Belediyesi, mevcut 50 işçinin sosyal haklarının tamamını ödedi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı yazılı açıklamada, belediyeden başka kurumlara nakledilen 58 işçinin sosyal haklarını geçen ay ödediklerini anımsattı.

Bu ayda 400 bin lira kredi kullanarak, belediyedeki mevcut 50 işçinin de tüm alacaklarının ödendiğini ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:

''108 işçiye toplam 1 milyon lira ödeme yaptık. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz ilklere bir yenisini daha ekledik. Düzenli olarak personelimizin maaşları hesaplarına yatırılıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana mali disipline çok önem verdik. Belediyemizi kurumsal bir hale getirmek için uğraşıyoruz. İşçilerimizin alın terleriyle hak ettikleri ücreti ödemek için İller Bankası'na başvurduk. İlk etapta aldığımız 600 bin lira krediyi, belediyeden başka kurumlara nakledilen 58 işçinin hesabına yatırmıştık. Bu kez de 24 ay süreliliğine 400 bin lira kredi kullanarak, mevcut 50 işçimizin haklarını ödedik.''

İşçilere borcu olmayan bir belediye olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Alaydın, belediye olarak yıllar sonra kentte bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.

Alaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İşçilerimizin 2009, 2010 ve 2011 yıllarına ait sosyal haklarının tamamını ödedik. İşçilerin belediyeden alacağı tek kuruş kalmadı. Yıllar öncesine baktığımızda, belediye personeli evine ekmek götüremez haldeydi. 3 yıldır işçilerimizin maaşı zamanında hesabına yatıyor. Bunun yanı sıra işçilerimize 1,5 yıldır maaşlarıyla birlikte sosyal haklarının yüzde 60'ını ödedik. Bugün itibariyle işçilere hiçbir borcumuz kalmadı. Bundan sonra belediye olarak işçimizin maaşıyla birlikte sosyal haklarını da zamanında ödemek için gayret göstereceğiz.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile