Bitlis Belediyesinden Kaldirimlara Çöp Kovasi Yerlestirme Çalismasi

Bitlis Belediyesinden Kaldirimlara Çöp Kovasi Yerlestirme Çalismasi

Bitlis Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan kentin ana arterlerindeki kaldirimlara sallama çöp kovasi monte edilmeye baslandi.

Daha temiz bir Bitlis için mesai yapan Temizlik Isleri Müdürlügü, tüm mahalleleri sokak sokak dolasarak çöplerin toplamasinin yani sira yeni çöp konteynerleri ve sallama kovalari birakarak çöp sorununu ortadan kaldirmayi hedefliyor. Ahmet Eren Bulvari’nda yer alan kaldirimlarin üzerinde 50 metre araliklarla sallama çöp kovalari yerlestirilmeye baslandi.

Sallama çöp kovalarinin Ahmet Eren Bulvari’nda monte edilmeye baslandigini belirten Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, daha temiz bir kent için çalismalara ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Kent merkezinde halkin yogun olarak kullandigi prestijli caddelere daha önceden yerlestirilen ve kullanilmayacak durumda olan çöp kovalarini yenilemeye basladiklarini dile getiren Tanglay, “Çalismalarda ekipler, kirilan ve kullanilmayacak durumda bulunan çöp kovalarinin sökümünü yaparak, yerine yeni çöp kovalari monte ediyor. Hüsrevpasa Mahallesi Ahmet Eren Bulvari’nda starti verilen çalismada ekipler, daha önceden tespiti yapilan kentin diger caddelerinde de kullanilmayacak durumda olan ve kirilan çöp kovalarini yenileyecek. ‘Temiz Çevre, Temiz Bitlis’ sloganiyla baslattigimiz çalismalarda, sehrin islek caddelerine yerlestirilecek olan modern çöp kovalari, sigara küllüklerini de içinde barindiriyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile