İlk etapta İş-Kur destekli olarak 75 çalışanla işe başlayan Okay Tekstil’in açılışını yapan Vali Yurdakul, Bitlis’teki işsizler için büyük fırsat olan tekstil atölyesinin tüm kente hayırlı olması temennisinde bulundu.
Açılan istihdam odaklı her iş yerinin Bitlis’teki işsizlik sorununa bir nebzede olsa yarar sağlayacağına değinen Vali Yurdakul, “İstihdam odaklı iş yerlerinin açılması bizleri son derece mutlu ediyor. Hem işsizlerimize iş imkanı sağlarken, diğer yandan da İş-Kur destekli olduğu için buraya gelen kursiyerler meslek sahibi olabiliyorlar. Buradan edindikleri bilgi ve becerini ileride daha da geliştirip kendileri de bu ve buna benzer kulvarlarda istihdam odaklı iş yerleri açabilecek duruma gelirler. Ben buradan Tatvan’a bu hizmeti sunan iş adamımızı kutluyorum. İnşallah işleri yolunda gider ve daha fazla istihdam sağlarlar. Bizlerde her zaman yatırımcılarımızın yanında olduk olmaya devam edeceğiz. İş yerinin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Vali Yurdakul, konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek tekstil atölyesinde incelemelerde bulundu. Atölyede bir süre Okay Tekstil Mesul Müdürü ve İşadamı Sabahattin Okay’dan çalışmanlar hakkında bilgi alan Yurdakul, daha sonra kursiyerlerle bir süre sohbet etti.
Tekstil atölyesinde şu anda 75 kursiyerin kurs gördüğünü belirten Bitlis İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan ise, “İşadamı Sabahattin Okay tarafından açılan bu tekstil atölyemizde şu anda 75 kursiyer 3 aylık süre ile kurs görecekler. Bu süre zarfında İş-Kur Müdürlüğümüz tarafından bu kursiyerlerin sağlık ve meslek hastalığı sigortaları karşılanacak. Bunun yanında yine bu kursiyerlerimize günlük 20 TL ücret verilecektir. 3 ayın sonunda ise kursiyerlerimize sertifika vereceğiz. Bu 75 kursiyerimizin yüzde 50’si bu iş yerimizde istihdam edilecek. İş yeri işletmecisinin uygun görmesi ve talep olması durumunda duruma göre kursiyerlerimizi istihdam edecektir” dedi.
İşadamı Sabahattin Okay da, uzun yıllar İstanbul’da devam ettikleri tekstil işlerinin bir bölümünü kendi memleketleri olan Bitlis’e taşıdıklarını söyledi.
Okay Tekstil adı altında Tatvan Fuarı yakınlarına kurdukları atölyenin 700 metrekarelik kullanım alanına sahip olduğunu kaydeden Okay, açtıkları fabrikalarında ilk etapta 100 kişiye istihdam alanı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Atölyede kadın, erkek ve çocuk eşofman takımı imalatı yapacaklarını anlatan Okay, tekstil atölyesinde kısa sürede birçok spor kıyafetinin üretiminin de yapılacağını belirtti.
Tatvan'da işsizlik sorununa büyük ölçüde çözüm olmaya çalışacaklarını ifade eden Okay, "Bitlis'in eşofman üzeri en kapsamlı ilk tekstil atölyesini kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atölyemizde kurduğumuz 30 makineyle başlangıç yaptık. Bunlara 20 makine daha eklenecek. Alt zemin hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Şu an kadın, erkek ve çocuk eşofman takımı imalatı yapmaya başladık. Kısa bir süre zarfında spor kıyafetlerinin birçoğunu üretmeyi planlıyor ve ileride Tatvan çarşı merkezinde fabrika satış mağazası açmayı hedefliyoruz. Kendi bütçemizle açtığımız bu tekstil atölyemizde, İş-Kur ile koordineli olarak personel çalıştırılacak. Buranın ilk olarak yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacağını düşünüyoruz. Amacımız, kalkınmada ve istihdam konusunda memleketimize faydalı olmaktır" dedi.
İş alanında İstanbul gibi metropol bir şehirde 20 yıllık bir deneyime sahip olduklarını kaydeden Sabahattin Okay, "Tekstil işi anlamında uzun yıllardır İstanbul'da faaliyet gösteriyorduk. İstanbul'daki işlerimiz yine devam edecek. Bu işlerimizin devamı olarak hem memleketimizin işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüm olmak adına böyle bir yatırım yapmaya ve işsizlere iş sahası açmaya karar verdik. Buraya gelen işçiler hem iş sahibi olurken hem de İş-Kur ile koordineli çalışmalarımızla açılan kurslarla meslek ediniyorlar. Buradan bizlerden desteklerini esirgemeyen İş-Kur'a da teşekkür ediyoruz. Bizim bu çabamızda ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Biz gençlerimizi kahve köşelerinde boş boş oturmaları yerine gelip bu tür iş olanaklarının geniş olduğu alanlar da çalışmaya davet ediyoruz. İlk etapta hedefimiz 100 kişi istihdam etmek. Ancak ileriki süreçlerde işler yolunda gider ve şartlar daha da olgunlaşırsa bu sayıyı çok daha yukarılara çekebileceğimizin müjdesini vermek istiyorum. İnşallah Bitlis'imiz için hayırlı bir yatırım olur" şeklinde konuştu.
Atölye yöneticilerinden Suat Gülmez ise, işçilerin büyük çoğunluğunun büyük şehirlerde daha önce bu alandaki işlerde çalıştıkları için acemilik çekmediklerini belirtti.
Haftada ortalama 10 bine yakın eşofman üretmeyi hedeflediklerini dile getiren Gülmez, “Bütün amacımız buradaki istihdamı her geçen gün arttırmaktır. Biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Kursiyerlerimizin hepside bu konuda çok hevesli çalışıyorlar. Hedeflerimizi her geçen gün yükselterek ilerlemek istiyoruz. Bunu da başaracak güçte olduğumuza inanıyoruz” diye konuştu.
Yapılan açılış törenine Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan, Tatvan Emniyet Müdürü Engin Öztürk, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Bitlis’in İlk Tekstil Atölyesi Tatvan’da Açıldı
Bitlisli İşadamı Sabahattin Okay tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde hizmete giren eşofman üzeri ilk tekstil atölyesinin açılışı Vali Veysel Yurdakul tarafından yapıldı.