Bitlis Nemrut'tan, Adiyaman Nemrut'a Bisiklet Turu

Bitlis Nemrut'tan, Adiyaman Nemrut'a Bisiklet Turu

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyetini sürdüren Van Gölü Aktivistleri Dernegi tarafindan organize edilen ve Bitlis Valiligi öncülügünde bu yil 2.’si düzenlenen Tatvan Nemrut’tan Adiyaman Nemrut Dagi’na Bisiklet Turu basladi.

Tatvan ilçesi sinirlarinda bulunan 2 bin 250 rakimli dünyanin ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelligine sahip Nemrut Krater Gölü’nden, Adiyaman’in Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dagi’na düzenlenecek etkinlikte bisikletçiler güzergahlari üzerinde bulunan illerdeki tarihi ve kültürel yerleri de ziyaret ederek bir kültür turu düzenlemis olacaklar.

Açilis programinda konusan Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, bu etkinlikle iller arasindaki kültür yolunu olusturmayi hedeflediklerini belirterek, “Anadolu’nun ilk Islam yurdu, imparatorluklarin yollarinin kesistigi, karli daglarin günes isigiyla bahara uyandigi, buz gibi derelerin suyuyla sakinlesen topragi yesillendiren, gelenegin gelecek ile kucaklastigi, el degmemis bir doga harikasi olan kadim sehir Bitlis’imize hos geldiniz, seref verdiniz. Valiligimiz koordinasyonunda Van Gölü Aktivistleri Dernegi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz tarafindan düzenlenen yeryüzü cenneti Bitlis’ten tarihi Adiyaman Nemrut’a pedalliyoruz 2’nci Bisiklet Festivalinin startini vermek için toplanmis bulunuyoruz. Bitlis, Batman, Diyarbakir, Adiyaman güzergahini takip edecek olan bu anlamli bisiklet turumuzun birçok özelligi ve doga güzelligiyle Bitlis Nemrut ile tarihi Adiyaman Nemrut Dagi arasinda bir kültür yolu olusturmak ve illerimizin turizm potansiyelini gelistirmeyi hedefliyoruz. Böyle anlamli ve manali bir organizasyonda, katilimlarinizdan dolayi bisiklet sporuna gönül vermis tüm sporcu kardeslerimizi tebrik ediyor basarilar diliyorum” dedi.

Van Gölü Aktivistleri Dernegi baskani Erdogan Özel ise “Yeryüzü cenneti olarak adlandirdigimiz Nemrut kalderasinin tanitimi olacak. Nemrut denince hep Adiyaman akla geliyor. Adiyaman Nemrut, çok güzel, tarihi bir yer. Burasi da yeryüzü cenneti olarak Avrupa Seçkin Destinasyonlar içinde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin önemli bir yeridir. Amacimiz, bölgede yasayan bizler ilk önce bunu taniyip farkindaligi olusturmaktir. Iki gündür Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz’da vatandaslarimizin ilgisini, dikkatini ve buradaki farkindaligini olusturmaya çalistik. Insallah güzel bir program olacak. Bu yil 2’ncisini gerçeklestirecegiz. Bunu geleneksel hale getirmeyi düsünüyoruz. Emegi geçen basta Bitlis Valimiz Erol Karaömeroglu olmak üzere güzergah üzerindeki valiliklerimize, kaymakamlarimiza ve kurum amirlerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Istanbul’dan 10 arkadasiyla Bitlis’e gelerek etkinlige katilan Sahra Seven, “Bisiklet severler için buradayiz. Çok güzel bir parkur hazirlanmis. Bitlis Tatvan Nemrut’tan Adiyaman Nemrut’a pedalliyoruz. Tamamen kültür ve doga harikasi bir tur olacak. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Iran’in Tebriz ilinden gelerek etkinlige katilan Yusuf Necati de, burada olmaktan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirerek, ikinci kez bu tura katildigini söyledi.



Yapilan konusmalarin ardindan Nemrut Krater Gölü kenarinda hatira fotografi çektiren bisikletçiler, daha sonra Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu’nun start vermesi ile tura basladilar.

Doga harikasi Nemrut Krater Gölü kenarinda düzenlenen açilis programina Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, Tatvan Kaymakami Remzi Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, Gençlik ve Spor Il Müdürü Bilal Elkatmis, Van Gölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel, yurtiçinden ve yurtdisindan gelen bisikletçiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile