'Bitlis Nemrut'tan, Adiyaman Nemrut'a Pedalliyoruz' Ekibi Batman'a Ulasti

Vangölü Aktivistleri Dernegince düzenlenen "Bitlis Nemrut'tan, Adiyaman Nemrut'ta Pedalliyoruz" projesi kapsaminda yola çikan 50 bisikletçi, turun ikinci günüde Batman'a ulasti.

Turgut Özal Bulvari'nda bir araya gelen 50 bisikletçi daha sonra farkindalik olusturmak amaciyla sehir turu düzenledi.

Vangölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel, gazetecilere yaptigi açiklamada, 50 kisilik bisikletli grubuyla "Bitlis Nemrut'tan Adiyaman Nemrut'a Pedalliyoruz" projesi kapsaminda turun ikinci gününde Batman'a ulastiklarini söyledi.

Tatvan'dan yola çiktiklarini ve Siirt'in Baykan ilçesi Ziyaret beldesinde bir gece konakladiklarini belirten Özel, "Su an ikinci günde de Batman sehir merkezindeyiz. Birazdan Batman sehir merkezinde de bir farkindalik turu atacagiz. Amacimiz Bitlis Nemrut'u ve Adiyaman Nemrut'u bulusturmak." dedi.

Özel, belirlenen yol güzergahinin markalasmasi için çalistiklarini aktararak, "Bu yolda Bitlis basta olmak üzere Siirt, Batman, Diyarbakir, Sanliurfa ve Adiyaman olmak üzere 6 ilimizi kapsayan bir proje. Bu yol markalasinca geleneksel hale gelecek bir festival seklinde yapilmayi düsünüyoruz. Ulusal ve uluslararasi anlamda bu parkurun ülkemize kazandirilmasi anlaminda bu bir ilktir. Önümüzdeki yillarda da daha genis katilimla biz bu projeyi yapacagiz." diye konustu.

Projeye Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi'nin ve Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakir valiliklerinin de destek verdigini ifade eden Özel, kendilerine katki saglayanlara tesekkür etti.

Bisikletli grup gece Batman'da kaldiktan sonra sabah erken Diyarbakir'a hareket edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile