Bitlis'te '3. Geleneksel Okullararası Atık Pil Toplama Yarışması'

Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle, '3. Geleneksel Okullararası Atık Pil Toplama Yarışması', il merkezi ve ilçelerdeki tüm okullarda başlatıldı.



Bi-KA Bilgi İşlem Müdür Vekili Emrah Kendilci, yaptığı yazılı açıklamada, pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişi güzel atılan pillerin oluşturduğu tehlikeleri önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

Yürütülen kampanyayla hem çevreye katkı sağladıklarını hem de çocuklara çevre bilinci aşılandığını bildiren Kendilci, şunları ifade etti:

'Bu yarışmayla düzenli olarak il ve ilçelerdeki okullara dağıttığımız atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. Önceki yıllarda da düzenlenen yarışmayla 2014 yılında 381, 2015 yılında da 357 kilogram pil toplanarak, TAP'a gönderilmişti. Dereceye giren okullara da hediyeleri teslim edilmişti. Bu yılda okullarımıza afişler asılarak atık pil toplama kutuları bırakıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği yarışmayla bu yıl da toplanan atık piller çöpe değil, bertaraf edilmek üzere TAP'a teslim edilecek.'

Kendilci, yarışmanın 01 Mart-30 Nisan'a kadar devam edeceğini, dereceye giren okullara yarışma sonunda çeşitli hediyeler verileceğini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile