Bitlis'te 49 Girişimci Belgesini Aldı

Bitlis'te 49 Girişimci Belgesini Aldı

Türkiye İş Kurumu ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliği ve KOSGEB'in de destekleri ile açılan 'Girişimcilik' kursunu tamamlayan 49 kursiyer belgesini aldı.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nda düzenlenen törene Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, KOSGEB Van İşletme Geliştirme Müdürü Bilal Emre Yörük katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, yeni girişimcilerin piyasada yerlerini almaları için oda olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Dağdağan, "Yaklaşık 1 ay önce başlattığımız ve 50 kursiyerin başvurduğu kursumuzu 49 kursiyerimiz bugün başarı ile tamamladı. Bugün başarılı olan kursiyerlerimize sertifika vermek üzere burada toplandık. Bu kursun açılmasında Bitlis Belediyesi, KOSGEB ve İş Kur önemli destekler sunmuşlardır. Emeği geçen diğer arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu kursiyerlerimiz arasından önemli bir katılım gösteren kursiyerlerimizin önümüzdeki günlerde yeni projelerle iş hayatına atılmasını bekliyoruz" dedi.
Bitlis İş-Kur Müdürü Alaattin Arslan ise, bugüne kadar Bitlis'te birçok kurs açtıklarını belirterek, amaçlarının Türkiye İş Kurumu'nun görevlerinden biri olan istihdam politikalarının oluşturulması, istihdamın geliştirilmesine katkıda bulunmak, işsizlik sigortası işlemlerini yürütmek, işgücü piyasası ile ilgili istatistiki verileri toplamak, işgücü yetiştirmeye yönelik programlar uygulamak olduğunu vurguladı. Arslan, "Bitlis ili ve ilçelerine çeşitli mesleklerde kaynakçılık, elektrik tesisatçılığı, marangozluk, hasta yaşlı bakım elemanı, bilgisayarlı muhasebe, seramik ve cam ustalığı, çinicilik, süs bitkileri yetiştirmeciliği gibi kurslar olmak üzere toplam 45 adet kurs açılmıştır. Bu kurslardan meslek sahibi olarak mezun olmuş kişi sayısı yaklaşık 800'dür. Bu kursiyerlere hem eğitim verilmiş hem de eğitim gördüğü her gün için 15 TL ücret ödenmiştir. Geçen yıl mesleki eğitime 951 bin 979 TL harcandı. Bu eğitimlerde katılımcılara iş fikri geliştirme, pazar araştırması, iş planı, pazarlama, proje yönetimi gibi konularda bilgi verilerek, katılımcıların ileride kuracakları işletmelerin başarı oranlarının artırılması hedeflenmektedir. Girişimcilik eğitimi alan değerli kursiyerlerimizin KOSGEB'e sunacakları projelerin hayırlara vesile olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.
KOSGEB Van İşletme Geliştirme Müdürü Bilal Emre Yörük de, eğitimin sadece burada kalmaması gerektiğini, bundan sonra iyi projelere KOSGEB olarak destek vereceklerini söyledi. Yörük, "Biz KOSGEB olarak bugüne kadar ağır sanayi kuruluşlarına destek veriyorduk. Yapılan yasal düzenlemelerle artık küçük işletmelere de destek vermeye başladık. Bu kursu başarı ile bitiren arkadaşlarımızın iyi projelerine destek vereceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlan 49 kursiyere sertifikaları protokol tarafından verildi. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile