Merkez Milli Piyango İlköğretim Okulu`nda düzenlenen toplantıda konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Bitlis`in son iki yıldır Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) TS grubunda elde başarı elde ettiğini anımsatarak, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve sayısal alanda başarının yakalanması için çaba göstereceklerini söyledi. `Gelişim İçin Değişim Projesi`nin, kentteki temel eğitim ve orta öğretim kurumlarının tamamını kapsadığını ifade eden Korkmaz, proje süresinin 4 yıl olduğunu ve bu süre içindebaşarıyı yakalayacaklarını kaydetti.
Proje kapsamında okul müdürlerinin, rehber öğretmenlerin ve okulların proje koordinatörlerinin, okullardaki diğer öğretmenlere projeyi detaylı şekilde anlatacağını dile getiren Korkmaz, okulun başarısının da veliler tarafından takip edilmesinin sağlanacağını ifade etti.
Öğrenci-veli ilişkileri, anne-baba tutumları, etkileri ve veli memnuniyeti hakkında, AR-GE tarafından anket hazırlanacağını belirten Korkmaz, aynı zamanda velilere öğrencilerin ders çalışma ortamları, planlı çalışma ve stres yönetimi konuları anlatılacağını kaydetti. Korkmaz, "Yapılan okul aile birliği toplantılarında, toplantının ilk gündem maddesi olarak projenin tanıtımı yapılacak. Ayrıca velilerimiz düzenli bir şekilde okuldaki çalışmalar hakkında bilgilendirilerek, sürece dahil edilecek. İlgilibirimlerimiz velilerle bilgi paylaşımında bulunacak`` dedi.
Her okulun kendisine hedef belirleyerek, öğrencilerin çalışma ortamı, verimli ders çalışması, sınav stratejileri, test çözme teknikleri, motivasyon, sınav kaygısı ve stres yönetimi hakkında öğrencilerin bilgilendirileceğini dile getiren Korkmaz, ders öğretmenlerinin, öğrencilerine kısa ve uzun vadeli hedefler belirleyerek, bu hedeflere ulaşıp ulaşmadığını düzenli takip edip, bu konuda performans çizelgesi tutulacağını ifade etti.
Her okulun bir önceki yılın başarısını temel alarak, bu yıl ki akademik başarı hedefini il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirmesi gerektiğini bildiren Korkmaz, hedef formlarının doldurularak sınıf panolarına asılacağını belirtti. Sayısal ders öğretmenleri ise, öğrencileri bıktırmadan seviyelerine uygun bir çalışma yürüteceğini kaydeden Korkmaz, periyodik bir şekilde öğrencilerin performanslarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denetleneceğini söyledi. Korkmaz, proje çerçevesinde birincikademede 1 ve 5. sınıflarda serbest etkinlik derslerinde okuma, okuduğunu anlama ve anladığını ifade edebilme becerileri geliştirme yönünde etkinliklere ağırlık verileceğini sözlerine ekledi.
Bitlis`te `gelişim İçin Değişim Projesi`
Bitlis`te `Gelişim İçin Değişim Projesi` kapsamında, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve sayısal alanda başarı sağlanması için, okul müdürleri, okulların proje koordinatör öğretmenleri ile rehber öğretmenlerle toplantı düzenlendi.



















