Bitlis'te İtfaiye Haftası Kutlamaları

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis ve ilçelerinde meydana gelebilecek büyük bir yangına müdahale edecek bir ekibin olmadığını söyledi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Girişimcilik Kursu sertifika dağıtım töreninde konuştu. Başkan Alaydın, itfaiye gibi önemli bir birimin eğitimsiz olduğunu, gerekli eğitimlerin verilemediği gibi işten kaçmak isteyen personellerin yeri olduğunu söyledi. Başkan Alaydın, gençlerin eğitim almaları yönündeki tavsiyelerini sıraladıktan sonra, sadece Bitlis'te değil ilçelerde de büyük bir yangına müdahale edecek bir ekibin olmadığını iddia etti. Alaydın, "Belediyemizden emekli olmuş bir itfaiye müdürümüze sordum. İtfaiye ile ilgili eğitimi en son ne zaman aldınız? O da bana 'Bundan 20 yıl önce Ankara'da bir eğitime katılmıştım. Onun dışında eğitim almadık' dedi. 20 yıl önce Ankara'ya eğitim için gitmişler, ama hiçbir eğitim almamışlar. İtfaiye sektörü öyle bir sektör ki, 6 ayda ya da yılda bir elbiseleri değişiyor. Sistemleri değişiyor ve eğitimleri değişiyor. Maalesef biz 1,5 yılda bu eğitimi halen veremedik. Bizim itfaiyemiz eğitimsiz. Sakatlar, özürlüler ve hiçbir iş yapamazların hepsi itfaiyeye gitmek istiyor. Gece nöbetinin ardından 3-4 gün işe gelmiyor. Hep işten kaçmak isteyenler itfaiyeyi tercih ediyorlar. Onun için eğitim çok önemlidir. Yani yarın Allah göstermesin Bitlis'te, Ahlat'ta, Adilcevaz'da, Tatvan'da büyük bir yangın çıksa bu konuda ciddi bir itfaiyecimiz yok. Biz bu işi ciddiye almıyoruz. Eğitimi ciddiye almadığımızın göstergesidir" dedi.
Başkan Alaydın, göreve geldiği günden beri İstanbul Zeytinburnu Belediyesi'nden çeşitli uzmanlar getirttiğini, kendi alanlarında personellere çeşitli eğitimler verdiklerini de dile getirerek, "Ben Zeytinburnu Belediyesi'nden geldiğim için oranın başkanından rica ederek haftada 2 uzman arkadaşımızı getirttik. Fen İşleri Müdürlüğü'ne, Personel Müdürlüğü'ne, Su İşletme Müdürlüğü'ne çeşitli eğitimler verdirdik. Ama şunu görüyorum. Maalesef ben bir belediye başkanı olarak almak istemeyene eğitim vermenin çok zor olduğunu bir kez daha gördüm. 15 yıllık, 30 yıllık memur bana 'bu saatten sonra bir şey olmaz, bu saatten sonra da hiçbir şey yapmam' diyor. İnanın o eğitimlerin yüzde 80'i boşa gidiyor. O eğitimleri şimdi sizin gibi pırıl pırıl gençlerimize verseydik. Şimdi Bitlis Belediyesi'ndeki performansımız yüzde 100 artmıştı" ifadelerini kullandı.
"GENÇLERDE DE CİDDİ SIKINTILAR VAR"
Gençlerin de farklı sıkıntıları olduğunu dile getiren Alaydın, "Ancak gençlerde de başka bir sıkıntı var. Onu da söylemeden geçemeyeceğim. Biz belediye olarak teknik kadroyu güçlendirelim diye 4 yıllık mühendis arıyoruz. 4 yıllık mezunları da alınca hemen gözlerini müdürlüklere dikiyorlar. Ancak yurt dışında şef ya da müdür olabilmenin ön şartı önce sahada çalışacak, daha sonra da alt kadronun sempatisini kazanacak, daha sonra masaya geçmek için şef olacak. Ardından da olacaksa 15-20 yıl sonra müdür olabilecektir. Biz elimizde malzeme olmadığı için 4 yıllık arkadaşları bulunca bunları bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Ama yine de amacımız vatandaşa kaliteli hizmet vermektir" diyerek sözlerini tamamladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile