Kan donduran olay, Bitlis’in Güroymak ilçesinde yasandi. Güroymak dogumlu olup Almanya vatandasi olan N.G. (42), 25 Ekim 2023 tarihinde Asagikolbasi köyünde bulunan dini nikahli esinin ailesinin evinden gece saatlerinde ayrildiktan sonra kendisinden bir daha haber alinamadi. Ailesi tarafindan uzun bir süre haber alinamayan N.G. için 30 Ekim 2023 tarihinde kayip basvurusu yapildi. Yapilan kayip basvurusuna istinaden konuyla ilgili arastirma baslatildi. Il Jandarma Komutanligi Olay Yeri Inceleme ve Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) tarafindan çok yönlü yapilan arastirmada, ailenin Güroymak ve Tatvan merkezdeki evlerinde aramalar da yapildi. Van Il Jandarma Komutanligi kadavra köpegi ve Yeralti Görüntüleme Cihazi (YGC) ile ev ve bahçelerinde de aramalar yapildi.
Kayip N.G.’nin öldürüldükten sonra gömülmüs olabilme ihtimaline karsi adreslerde yapilan aramalarda herhangi bir bulgu tespit edilemedi. Bunun üzerine kayip N.G.’nin dini nikahli esinin ailesi süphe üzerine gözaltina alindi. Es zamanli yapilan çapraz sorgu neticesinde kayip N.G.’nin kayinbiraderi tarafindan av tüfegi ile öldürüldügü ögrenildi. Bunun üzerine sorusturmayi derinlestiren güvenlik güçleri, öldürülen N.G.’nin cesedinin 5 ayri parçaya bölünüp yakildiktan sonra kayinbiraderleri olan U.E. ve M.E. tarafindan araçla Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Dagi eteklerinde çevreye atildigi tespit edildi. Bunun üzerine cumhuriyet savcisinin talimatiyla söz konusu bölgede yapilan incelemede, kayip sahsa ait oldugu degerlendirilen yanmis ve parçalanmis ceset parçalarina ulasildi. Bulunan ceset parçalarinin kayip sahsa ait olup olmadiginin kesin olarak belirlenmesi için ise çalisma baslatildi.
Öte yandan; olayin asil failleri oldugu degerlendirilen 2 kisi ve yardim eden 3 kisi olmak üzere 5 süpheli gözaltina alindi. Olayla ilgili sorusturma ise devam ediyor.
Bitlis'te Kan Donduran Cinayet
Bitlis’te ailesi tarafindan hakkinda kayip basvurusu yapilan N.G.’nin kayinbiraderleri tarafindan öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrilarak yakildigi ortaya çikti.



















