Bitlis'te Seçim Güvenligi Toplantisi Gerçeklestirildi

Bitlis'te Seçim Güvenligi Toplantisi Gerçeklestirildi

Bitlis’te 14 Mayis Pazar günü yapilacak olan Cumhurbaskanligi ve milletvekilligi seçiminin huzur ve güven ortaminda yapilmasina yönelik alinacak tedbirler konusunda seçim güvenligi toplantisi gerçeklestirildi.

Seçimde alinacak olan güvenlik tedbirlerinin konusuldugu toplanti, Bitlis Valiligi konferans salonunda yapildi. Toplantiya baskanlik yapan Bitlis Valisi Oktay Çagatay, seçimde alinacak tedbirleri, seçmen ve sandik sayilarini açikladi.

Vali Çagatay, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Eyüp Subasi ve Emniyet Müdürü Celal Özcan ile birlikte yaptigi açiklamada, “14 Mayis 2023 Pazar günü Cumhurbaskanligi ve 28’inci dönem milletvekilligi seçimi gerçeklestirilecektir. Seçimin çok saglikli, huzur ve güven içerisinde geçmesi için tüm arkadaslarimizla birlikte seçim güvenligi toplantimizi gerçeklestirdik. Ilimizde 220 bin 678 seçmenimiz 3 milletvekilligi ve Cumhurbaskanligi seçimi için oy kullanacaklar. Oy kullanilacak sandik sayisi 864. Sandiga erisimi olmayan vatandaslarimizin, engeli gibi sikintilari olan vatandaslarimiz için de sandik çalismalarimizi yaptik. Bunlar 5 sandikta oy kullanacaklar. Jandarma ve emniyetimiz 6 bin 952 personelle 24 saat esasiyla o gün hazir olacaklar. Zaten tedbirlerimizi bizler seçim baslangicindan itibaren almaya baslamistik. Bugüne kadar çok saglikli ve huzurlu bir seçim dönemi geçirdik. Bitlis daha önceki yillarda oldugu gibi seçim dönemini de huzurlu bir sekilde asacaktir. Bütün vatandaslarimiza kullanacaklari oylarin hayirli olmasini diliyorum. Görev alacak arkadaslara da simdiden görevlerinde basarilar diliyorum” dedi.

Düzenlenen toplantiya, Bitlis Valisi Oktay Çagatay, vali yardimcilari, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Eyüp Subasi, Emniyet Müdürü Celal Özcan, ilçe kaymakamlari, emniyet müdürlügü sube müdürleri ve ilgili kurum amirleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile