Bitlis'te Siyer Yarismasina Yogun Katilim

Bitlis'te Siyer Yarismasina Yogun Katilim

Bitlis ve ilçelerinde Peygamber Sevdalilari Vakfi öncülügünde bu yil 11’ncisi düzenlenen "O’nu Oku, O’nu Yasa" temali siyer yarismasi yogun katilimla gerçeklesti.

Bitlis merkez ile 6 ilçe, bir belde, 4 köy olmak üzere toplam 17 noktada gerçeklestirilen yarismaya 7’den 70’e her yastan binlerce kisi katildi.

3 bin 100 kisinin kayit yaptirdigi yarisma yogun çalisma ve hazirliklarin ardindan gerçeklestirildi.

Yapilan yarisma ile ilgili açiklamada bulunan Peygamber Sevdalilari Bitlis Il Temsilcisi Ismail Elban, olumsuz hava sartlarina ragmen yogun katilimla siyer yarismasinin basladigini belirtti.

Elban, “Peygamber Sevdalilari Vakfi öncülügünde ’O’nu Oku, O’nu Yasa’ temali siyer yarismasini bu yilda gerçeklestirdik. Bu yil 11’ncisi düzenlenen siyer yarismasina gençlerin ve çocuklarin yogun katilim saglamasi bizleri ziyadesiyle memnu etti. Bitlis Peygamber Sevdalilari olarak bu yil 3 bin 100 kayit aldik. Merkez ilçe ile birlikte 6 ilçe, bir belde ve 4 köy olmak üzere 17 noktada siyer yarismasi düzenledik" dedi.

Günümüzde Peygamber Efendimizin mesajlarina daha çok ihtiyaç duyuldugunu vurgulayan Elban, “Bugün Peygamber Efendimizin (SAV) mesajlarina daha çok ihtiyaç duydugumuzu görüyoruz. Peygamber Efendimizin hayatini okuyup anlamak ve onu hayatimiza tatbik etmek, hayatimiza yön vermek amaciyla Peygamber Sevdalilari tarafindan böylesi bir yarisma düzenlenmekte. Bizler de katki sunmak için gayret gösterdik. Malum oldugu üzere ilimiz Türkiye’nin en fazla kar alan kenti. Olumsuz kis sartlari bu yarismaya engel degil. Çok sükür her geçen yil katilim artarak devam ediyor. En çok katilim bir ve ikinci kategorilerde oldu. Gençlerin ve çocuklarin yogun katilim saglamasi, ailelerin çocuklarini tesvik etmesi ümit vericidir. Bu yarismaya katki saglayan Il Milli Egitim Müdürümüze, sube müdürlerimize, okul müdürlerimize, kayit döneminde destek saglayan ögretmenlerimize, kayit noktalarinda yardimci olan, yarismada görev alan kardeslerimize tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile