Sibel Toktaş, annesinin tandır ekmegi yapmasını bildiğini ve bunu ticarete dönüştürmek istediğini söyledi.
Tandır ekmeğini buğday unundan yaptıklarını ve katkı maddesi kullanmadıklarını ifade eden Toktaş, "Annem tandır ekmeği yapmayı biliyordu. Benimde bunu ticarete dönüştürme aklıma geldi. Anneme danıştım, annem kabul etti. Bu şekilde iş yeri kiraladık. Ekmeği annem yapıyor bende satıyorum. Herkesin ulaşabilmesi için yaptığımız ekmekleri Bitlis’te farklı marketlere bırakıyoruz. Annem ekmekleri pişiriyor bende marketlere pazarlıyorum. Bitlis’in yöresel ekmeği olan tandır ekmeğini dışarıdan gelen kişiler daha çok tercih ediyor. 3 aydır iş yerini açtık, tandır ekmeği ve çörek yapıyoruz. Amacımız sadece ekmeği Bitlis’te satmak değil, tüm Türkiye’ye satmaktır. Günlük 800 ile 900 arası tandır ekmeği satıyorum. Tandır ekmeğini isteyen herkese kargoyla gönderiyoruz" dedi.
Anne Elfesya Toktaş ise, kızıyla beraber böyle bir iş yeri açtıklarından dolayı mutlu olduğunu ve 2 bayan eleman istihdam ettiğini söyledi.
Kızının kararıyla böyle bir iş yeri açtığını ifade eden Toktaş, Bu işi severek yapıyorum. Ekmeyi sadece evde yapıyordum. Kızım benimle danıştı, bu işi yapmak istiyordu. Bende izin verdim ve elbirliğiyle yapmak istedim. Tandır ekmeği çıkarmaya karar verdim. Ben ekmek pişiriyorum, kızım marketlere satıyor. Açtığımız iş yerine 2 bayan eleman aldım. Sabah saat 06.00’da işe geliyorum. İşe aldığım elemanlardan çok memnunum. Burada 4 kişi çalışıyoruz. Kızım bu işi yapmaya karar verdi, bende kızıma destek oldum. Ölene kadar da kızımın arkasında olacağım" diye konuştu.
Bitlis'te Tandır Ekmeğine Rağbet
Bitlis’in Zeydan Mahallesi’nde kadınların açtığı iş yeri büyük taktir toplarken, pişirilen tandır ekmeği ise büyük rağbet görüyor.