Bitlisli Ögrencileri Konservatuvara Hazirliyor

Bitlisli Ögrencileri Konservatuvara Hazirliyor

BITLIS – Bitlis’te 2016 yilindan bu yana egitim veren Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi, ögrencilerini profesyonel egitim alacaklari konservatuvarlara hazirliyor.

Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi, özellikle sanat alaninda bir kariyer yapmak isteyen ve sanatla iç içe bir meslek edinmek isteyen yetenekli ögrenciler tarafindan tercih ediliyor. Yetenek sinaviyla ögrencilerini seçen Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesinde ögrenciler ilk olarak zorunlu piyano dersi aliyor. Ikinci yilda kendi seçtikleri enstrümanla egitim alarak kendilerini gelistiren ögrenciler, konservatuvar ve güzel anatlar fakültelerini tercih ederek gittikleri üniversitelerde aldiklari egitimle sanat hayatina atiliyor.

Geçen yil üniversite sinavina giren 36 ögrenciden 24’ünün ilk yerlestirmelerde degisik üniversitelerin 4 yillik fakültelerini kazandigini ifade eden Okul Müdürü Felemez Dinç, bu yil basari çitasini yükselteceklerini söyledi.

Okul Müdürü Felemez Dinç, 150 ögrenciden 80’inin müzik alaninda egitim aldigini ifade ederek, “Okulumuz Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi 2016 yilinda kurulmus, içinde bulundugumuz yil itibari ile 8’inci yilimizi dolduruyoruz. Güzel sanatlar liseleri genelde resim ve müzik alaninda ögrenciler aliyor. Bizde de 150 ögrencimiz bulunmaktadir. Bunlardan 70’i resim, 80 ögrencimiz ise müzik bölümünde yer aliyor. Müzik bölümüne gelen her ögrencimizin zorunlu enstrümani piyanodur. Ancak bunun yaninda ikinci bir enstrümani da kendileri seçerek bu alanda ilerliyorlar. Yil boyunca neredeyse ilin bütün programlarinda sahneye çikiyoruz. Ancak yil sonunda bizim büyük bir konserimiz oluyor. Mayis ayinin 17’sinde Bati Orkestrasi Konserimiz var. Yine yil sonunda da ayrica resim sergimiz ve konserlerimiz var. Tüm Türkiye’de güzel sanatlar liseleri yetenek sinavi ile ögrenci alirlar. Bizler de 15 Haziran gibi ilana çikarak yetenekli ögrencilerimizi seçiyoruz” dedi.

Dinç, bölgenin sartlarini göz önünde bulundurduklarinda ögrencilerinin çok yetenekli oldugunu da sözlerine ekleyerek, “Okulumuzdaki ögrenciler bölgenin sartlarini göz önünde bulundurdugumuzda çok yetenekli olduklarini görürsünüz. Ilçelerimizden de ögrencilerimiz var. Pansiyonumuz da var. Ögrencilerimiz burayi rahatlikla tercih ediyorlar. Üniversiteye gönderdigimiz ögrencilerimizden biliyoruz. Ögrencilerimizin burada aldigi egitim çok iyi bir egitimdir. Geri dönüsleri ögrencilerimizden aliyoruz. Oradaki hocalari, aldiklari egitimin kaliteli oldugunu her defasinda söylüyorlar. Müzik bölümünde 11 ögretmenimiz var. Bitlis’in sartlarinda çok genis bir yelpazede egitim veriyoruz. Örnegin piyano, gitar, keman, kabak kemane, ney, flüt, çello, baglama gibi bütün bu enstrümanlarin egitimini veriyoruz. Bizim su anda Türkiye’nin iyi üniversitelerinde egitim alan mezun ögrencilerimiz var. Geçen yil 36 ögrencimizden 24’ü ilk etapta 4 yillik üniversite kazandi. Bu yüzde 70 gibi bir basari demektir. Türkiye ortalamasinin çok üzerindedir. Bu yil mezun ögrencilerimizin basarisi daha da yükselecektir” dedi.

Ögrencilerden Emirhan Alp ise 2023 yilinda Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesinde egitim aldigini belirterek, “Bizler burada temel olarak solfej egitimi, nota egitimi ve ayni zamanda Türki müzigi egitimi aliyoruz. Ben burada Türk Sanat Müzigi egitimi aliyorum. Ana enstrümanim da ut. Bireysel hocamizla egitimlere basladigimizda ilk önce enstrümanimizi taniyoruz. Ardindan makam ve usul geçerek, bu yönde eserler icra ediyoruz. Buraya gelecek arkadaslarimiza tavsiyem, asla pisman olmayacak, üstüne kendilerini gelistirecektir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile