'Biz Anadoluyuz Projesi' Kapsaminda Kastamonulu Gençler Samsun'u Gezdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan'in himayesinde baslatilan ve Gençlik ve Spor Bakanliginca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsaminda Kastamonu'dan gelen 40 ögrenci, Samsun'da gezi ve etkinliklere katildi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Egitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Sube Müdürlügünün organizesiyle, Kastamonu'dan gelen 40 genç ile 4 ögretmenden olusan kafileyi koordinatörler ve gençlik liderleri karsiladi.

Atakum Cemal Safi Yurdu'nda konaklayan ögrenciler, ilk gün tanisma toplantisinin ardindan 27-31 Temmuz tarihlerinde 300 yillik Seyhülislam Mehmet Efendi Ahsap Camisi, Ladik Ambarköy Açik Hava Müzesi, Vezirköprü Sahinkaya Kanyonu, Vezirsuyu Tabiat Parki, Kent Müzesi, 1919 Panorama Müzesi, Bandirma Vapuru, Onur Aniti, Amazon Köyü, OMÜ Göleti, Çakalli Tashan ve sehitlik ziyareti yapti.

Gençler, ayrica kamu kurumlarina bir dizi ziyaret, bowling ve serada çilek toplama etkinligi, çevre temizligi gibi sportif ve gönüllülük faaliyetleri içinde de yer aldi.

Samsun pidesi, simidi, menemeni ve daha pek çok yöresel lezzetleri tatma firsati bulan gençler, aileleriyle ilk firsatta tekrar geleceklerini belirtti.

Proje kapsaminda Samsun'da 3-6 Agustos tarihlerinde de Tokat kafilesi agirlanacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile