'Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz'

'Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz'

Nilüfer Belediyesi tarafindan düzenlenen, ’Biz bu yaz kütüphanedeyiz’ etkinligi basladi. Etkinlik kapsaminda 6 yas gurubu çocuklar ve ebeveynleri kitaplarla bulusup, okuma serüvenine katilacak.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin 10 yildir organize ettigi ’Biz bu yaz kütüphanedeyiz’ etkinligi bu yil da konuklarini agirliyor. Etkinlik kapsaminda Nilüferli 6 yas grubu çocuklar ve ebeveynleri, Nilüfer Belediyesi Üçevler, Demirci ve Çocuk Kütüphaneleri’nde kitaplarla bulusup, okuma serüvenine katilacak. Ilki 2011 yilinda gerçeklestirilen proje kapsaminda, çocuklarin kütüphaneler araciligiyla kitaplarla erken yasta tanismalari ve ebeveynlerin de bu tanisikligi aliskanliga çevirme konusunda davranis modeli gelistirmeleri amaçlaniyor. Sicak yaz aylarini hem ebeveynler hem de çocuklar için eglenceli bulusmalara dönüstüren proje 2 hafta boyunca kütüphanelerde devam ediyor.

Proje sayesinde çocuklar, onlar için büyük boyutlarda hazirlanmis kitaplarla, masallar, bilmeceler ve boyamalarla zaman geçiriyor, her biri kütüphane üyesi oluyor ve armagan kitaplar ediniyor. Ebeveynler de hem bu eglenceye eslik ediyor hem de çocuk gelisimi, okuma ilgileri, kitaplarin egitim ögretim alani disindaki rolüyle ilgili bilgi paylasiminda bulunma firsati yakaliyor. Bu yil ki etkinlik Üçevler Kütüphanesi ve Hasanaga Kadin Çocuk Akademisi’nde yapilan bulusma ile start aldi. Etkinlige katilan çocuklar oyunlar oynayip, resim çizerek ve masal dinleyerek kütüphane ortaminda keyifli vakit geçirdi.

Bu yil etkinlik kapsaminda Üçevler, Güngören, Demirci, Hasanaga, Gümüstepe ve Kayapa mahallelerindeki çocuklarla bulusmalar yapilacagini belirten Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Safak Pala, etkinlige katilan çocuklar ve ebeveynlerini kutlayarak proje hakkinda bilgi verdi. Pala, “Okumaya baslama dönemi çocuk ve ailesi için çok önemli. Biz çocuklarin, okulun yaninda kütüphaneyle de tanismasini istiyoruz. Kitaplar her yastan insanin hayatina dokunuyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile