'Biz Büyük Bir Aileyiz' Sloganiyla Farkindalik Yürüyüsü

'Biz Büyük Bir Aileyiz' Sloganiyla Farkindalik Yürüyüsü

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, 15-21 Mayis “Aile Haftasi” dolayisi ile “Biz Büyük Bir Aileyiz” sloganiyla farkindalik yürüyüsü gerçeklestirdi.

Köprübasi mevkiinden baslayan yürüyüs Hamamyolu caddesi Büyük Çinarin altinda son buldu. Yürüyüs sonrasi haftanin önemine iliskin açiklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hüseyin Hacioglu “Aile, toplumun temeli ve toplumsal dayanismanin olusmasinda rol oynayan en önemli kurumdur. Aile, toplumsal mutluluk, istikrar, paylasma, yardimlasma, baris, hosgörü, sevgi ve sayginin kaynagidir. Bu nedenle aileyi güçlendirme konusunda atilacak her adim esasen büyük bir öneme sahiptir. Zira güçlü aile yapisi ile güçlü toplum iliskisi birbiriyle dogru orantilidir.” dedi.



"Herkesi isbirligi ve dayanismaya davet ediyoruz"

Müdürlükleri tarafindan yürütülen hizmetlerden de bahseden Hacioglu, “Devletimiz ve Bakanligimizin “Sosyal Devlet” anlayisini daha ileri tasimak için kurumsal hizmetlerimizde aile odakli yaklasimlar sürdürmek ve bunlari gelistirmek bizler için son derece önemlidir. Bu bilinçle Müdürlügümüzce sosyal yardim ve hizmetlerdeki aile odakli uygulamalarimizi hassasiyetle sürdürmekte, “çocuk, kadin, engelli, yasli” olmak üzere tüm bireylerin sosyal açidan desteklenmesi ve güçlendirilmesi için gerekli çalismalar yürütülmektedir. Bu dogrultuda Ilimizde de Sosyal Hizmet Merkezleri bünyesinde uzman personellerimiz tarafindan ücretsiz Aile Danismanligi hizmeti verilmektedir. Ayrica Müdürlügümüzden hizmet alan aileler ve dezavantajli gruplar basta olmak üzere, tüm halkimiza Aile Egitim Programi (AEP) dâhilinde ücretsiz egitimler düzenlenmekte olup korunmaya muhtaç ve bakim altindaki çocuklarimizi aile ortaminda desteklemek üzere “Koruyucu Aile Modelimiz” hassasiyetle sürdürülmekte ve Aile Danismanligi hizmetimizle ihtiyaç duyan ailelere “Rehberlik ve Danismanlik Hizmeti” sunmaya devam etmekteyiz. Uluslararasi Aile Haftasi ve 15 Mayis Aile Günü’nün ailenin ve aile degerlerinin güçlendirilmesi ve korunmasi konusunda yapilacaklara vesile olmasi temennisiyle herkesi isbirligi ve dayanismaya davet ediyor, tüm ailelerimize mutlu ve saglikli yarinlar diliyorum.” diye belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile