'Bizenerji' Bulusmalarinin Konugu Sosyal Girisimci Ve Yazar Aslihan Dagistanli Aysev Oldu

'Bizenerji' Bulusmalarinin Konugu Sosyal Girisimci Ve Yazar Aslihan Dagistanli Aysev Oldu

Elektrik dagitim sirketi OEDAS’in çalisanlarini farkli alanlarda uzman isimlerle bir araya getirdigi ’BizEnerji’ bulusmalari çerçevesinde sosyal girisimci ve yazar Aslihan Dagistanli Aysev’i agirladi.

Kadinlarin hayatin her alaninda güçlenmesine ve toplumsal cinsiyet esitligine yönelik çesitli çalismalar yürüten elektrik dagitim sirketi Osmangazi Elektrik Dagitim AS (OEDAS), Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla düzenledigi BizEnerji bulusmalarinda Sosyal Girisimci ve Yazar Aslihan Dagistanli Aysev’i konuk etti.

Cesur Kizlar Köprüsü ile köy okullarina ulasti

Kiz çocuklarini güçlendiren ve kadin hareketine destek veren çalismalariyla taninan, pandemi döneminde kurdugu Isviçre’den Türkiye’ye Cesur Kizlar Köprüsü ile dezavantajli köylerde kütüphane açip çocuklara yabanci dil egitimi verilmesini saglayan Aysev etkinlikte, ’Cesur Kizlar Köprüsü’ temali bir konusma yapti. Kiz çocuklarina yapilan yatirimin toplumun geneline kazandirdiginin ve rol modellerinin öneminin altini çizen Aysev, Türkiye ve yabanci ülkelerdeki kadin haklarindan örneklere yer verdigi konusmasinda kendi cesaret yolculugundan da kesitler sundu. Büyük ilgi gören sunumun ardindan Aysev, OEDAS çalisanlarindan gelen sorulari yanitladi. Etkinlige katilanlara Aysev’in kitabi hediye edildi.

“Her alanda firsat esitligini savunuyoruz”

Birlesmis Milletler Küresel Ilkeler Sözlesmesi (UNGC) ve Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Ilkeleri (WEP’s) imzacisi bir sirket olduklarini söyleyen OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin, “Bunun verdigi sorumlulukla önce kendi içimizden baslayarak etkili oldugumuz her alanda firsat esitligini savunuyor; söylem, is ortami ve is birliklerimizde toplumsal cinsiyet esitligine odaklaniyoruz. Özellikle 2019 yilinda baslattigimiz ’Enerjimiz Esit’ projesi ile kadin çalisan istihdamimizi artirirken, ilkokul siralarindan üniversiteye kadar her yas grubundan ögrenciye de egitimler, seminerler düzenliyoruz. Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla gerçeklestirdigimiz bu bulusmada da kiz çocuklarina ve kadinlara cesaret veren Aslihan Dagistanli Aysev’i agirlamaktan büyük mutluluk duyduk. Tüm ekibimiz için ilham veren bir etkinlik oldu. Hayatin her alaninda enerjimizin esit oldugu bir dünya dilegiyle Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile