Bizim Ece Şiir Şöleni Yapıldı

Bizim Ece Şiir Şöleni Yapıldı

Salihli’de Bizim Ece Dergisi’nin organize ettiği, Bizim Ece Şiir Şöleni’nin 10.'su Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Salihli Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bizim Ece Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Otman, “Zafer Keskiner’in aranızdan ayrılışının birinci yılı doluyor. Fakat Salihli’de kültür ve sanat devam ediyor. Temelini attığı bu çalışmalar bugün olduğu gibi bundan sonrada Salihli’de ileride de her dönemde Belediye Başkanlarımız bu şölenleri, bu tür etkinlikleri daha ileriye taşıyacaklarına eminim. Çünkü her şey Salihli için” dedi.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Bizim Ece şiir şöleni kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Salihli’ye gelen şairlerimizi ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Salihli sosyal ve kültürel alanda önemli bir konuma geldi. Bunda da en büyük etken burada yaşayan insanlarımızın birbirini ötelememesidir” diye konuştu.

Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, şunları kaydetti: “Salihli söz gelimi sağlık ve eğitim kenti olarak lanse edilmektedir ama en önemlisi de bir sanat kenti olduğu unutulmamalıdır. Salihli’de sanat etkinlikleri uzun süreli olarak yapılmaktadır. Başka yerlerde başlıyor ve arkası gelmiyor. Bir sanat kenti olarak tanıtılan Salihli’de başlayan etkinlikler uzun süreli oluyor. Bugün Bizim Ece Dergisi’nin düzenlediği etkinliğin 10.su gerçekleştiriliyor. Bu işi yapan gönüllü sanat dostlarımıza teşekkür ediyorum.” AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, “Sanat bizi hayata bağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Manisa bir tarih ve kültür kentidir. Bu tarih ve kültür kentimizde değerli şairlerimizle bir arada olmaktan dolayı bende mutluyum. Şairler çok kısa ve öz konuşurlar. Bugünde burada şairlerimiz konuşacak, biz dinleyeceğiz. Önümüzdeki hafta Manisa’da mesir etkinliklerinizi düzenleyeceğiz. Bilindiği gibi mesir UNESCO tarafından tescillendi. Salihli’de uluslar arası kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan şairler şiirlerinden bir demet sunarken, Grup Fer de birbirinden güzel parçalarını seslendirdi. Şölen öncesi açılışı yapılan Türkbirliği Lisesi’nin gravür sergisi de ilgi gördü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile