'Bizim Meram Masasi' 2023 Yilinda Da Çözümün Adresi Oldu

'Bizim Meram Masasi' 2023 Yilinda Da Çözümün Adresi Oldu

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi tarafindan ilçenin talep, sikayet ve beklentilerine hizli yanit vermek amaciyla hayata geçirilen “Bizim Meram Masasi” son 4 yilda oldugu gibi 2023 yilinda da çözümün adresi oldu.

Meram’in talep, sikayet ve beklentilerine hizli yanit vermek amaciyla hayata geçirilen Bizim Meram Masasi son 4 yilda oldugu gibi 2023’te de çözümün adresi olmaya devam etti. Kuruldugu 2019 Haziran ayindan bu yana vatandaslar ile belediye arasinda en güçlü köprü olan ‘Bizim Meram Masasi’ basvurularin yüzde 99’unu çözüme kavusturdu.

“Bizim Meram Masasi hizli çözümler üretmeye 2023 yilinda da devam etti

Taleplerin yüz yüze, baskana ve baskanliga mesaj, CIMER, mail, sosyal medya, telefon, valilik açik kapi, büyüksehir açik kapi, web sitesi, whatsapp, 112 Acil Çagri Merkezi ve yüz yüze iletebildigi ‘Bizim Meram Masasi’na vatandaslar; evlilik islemlerinden imar çapi müracaatlarina, yarali hayvan ihbarindan üniversite burs basvurularina, sosyal kart taleplerinden asfalt taleplerine kadar genis bir yelpazede basvuru gerçeklestirebiliyorlar. Bu çerçevede 2023 yilinda en çok basvuru Veteriner Isleri, Sosyal Yardim ve Fen Isleri Müdürlüklerine yapildi. Tüm basvurular için en çok tercih edilen kanallar ise web sitesi, telefon ve yüz yüze basvurular oldu. Birim, yapilan basvurularin yüzde 99’unu çözüme kavusturarak önemli bir basarinin daha altina imza atti.

“Bizim Meram Masasi 5 yilda gerçek anlamda bir köprü oldu”

Bizim Meram Masasi, son 5 yillik karnesi ile de göz doldurdu. Meramlilarin müracaat için en çok tercih ettigi kanal telefon olurken, onu web sitesi ve yüz yüze müracaatlar izledi. 5 yillik süreçte de en çok müracaatlar yine Sosyal Yardim, Veterinerlik ve Fen Isleri Müdürlüklerine yapildi. Bu süre içinde yapilan müracaatlarin yüzde 99.6’sini çözüme kavusturarak önemli bir basari yakalayan birim, müracaatlarin yüzde 0,3’ü için ek süre istedi. ‘Bizim Meram Masasi’nin kuruldugu günden bu yana hemsehrileriyle kendileri arasinda önemli bir köprü görevi gördügünü kaydeden Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, rakamlarin bunu tüm açikligiyla gözler önüne serdigini belirtti.



“Hemsehrilerimizin sorunlari hizli çözüldükçe biz daha çok mutlu oluyoruz ”

Birimin bugüne degin yürüttügü çalismalari degerlendiren Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, 2019 yerel seçimlerinin hemen akabinde hayata geçirdikleri Bizim Meram Masasi’nin; hizmette hiz, kalite ve konforu maksimum düzeyde artirdigina isaret etti. Birimin bu özellikleriyle sorun ve taleplere hizli çözümler üreterek vatandaslarin memnuniyetini artirmanin yaninda kendileri için de belediyecilik hizmetlerini kolaylastirdigina vurgu yapan Baskan Kavus, “Bizim Meram Masasi, hizmet süremiz boyunca vatandasimizla aramizda kurdugumuz en önemli ve en güçlü köprü oldu. Bu birim sayesinde, hemsehrilerimizin taleplerini aninda degerlendirebiliyor, sorunlar hakkinda aninda bilgi sahibi oluyor ve müdahale edebiliyoruz. Onlarin talep ve istekleri bizim için de bir pusula görevi görüyor, aldigimiz basvurulara göre hizmetlerimizi sekillendiriyor ve ona göre bir yol haritasi belirliyoruz. Vatandaslarimiz da her türlü talebinin hizli bir sekilde çözüldügüne tanik oluyor, yasam standartlari yükseliyor. 5 yilin sonunda ortaya çikan oranlar da bu gerçekligi gözler önüne serdi. Müracaatlariyla bizleri her türlü çözümün kapisi olarak gören hemsehrilerime ve sorunlarin çözümü için canla basla çalisan ekibime tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile