Blinken, Bir Kez Daha Israil'e Gidiyor

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil-Hamas çatismalarinin yogunlasmasinin ardindan basladigi Orta Dogu turu kapsaminda bir kez daha Israil’e gidecek.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil-Hamas çatismalarinin yogunlasmasinin ardindan Hamas’in rehineleri serbest birakmasi ve tansiyonun düsmesi için Orta Dogu turuna baslamisti. Ilk duragi Israil’de Basbakan Binyamin Netanyahu ile görüsen Blinken, bir kez daha Israil’e gidiyor. Yarin Israil’de olmasi beklenen Blinken, yeniden Basbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek. Misir’da bulunan Blinken, Israil ile basladigi Orta Dogu turu kapsaminda Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve BAE’ye ziyaret gerçeklestirmisti.

Papa’dan insani koridor çagrisi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ise Aziz Petrus Meydani’nda gerçeklestirdigi haftalik konusmasinda Gazze’de yasananlara degindi. Papa Francis, Gazze’de insani koridor açilmasi çagrisinda bulundu. Hamas’in rehineleri birakmasi gerektigini de sözlerine ekleyen Papa Francis, “Aci çeken gençleri, kadinlar ve yaslilari düsünüyorum. Rehinelerin serbest birakilmasi çagrimi yineliyorum. Gazze’de halka yardimin saglanmasi için insani duruma saygi gösterin” ifadelerini kullandi. Filistin ve Israil’deki gelismeleri büyük üzüntü ile takip ettigini söyleyen Papa Francis, “Daha fazla kan dökülmesin” dedi.



Almanya’dan seyahat uyarisi

Almanya Disisleri Bakanligi tarafindan bugün yapilan açiklamada, vatandaslarinin Israil, Filistin ve Lübnan’a ziyaret gerçeklestirmemesi uyarisinda bulunuldu. Bu ülkelerde bulunan Alman vatandaslarinin ise yetkililerle iletisime geçmeleri kaydedilen açiklamada, “Durum oldukça istikrarsiz bir sekilde devam ediyor. Hükümetimizin kriz ekipleri gelismeleri yakindan takip ediyor” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile