Blockchain Uygulamalari Ve Sanal Paralar Konusuldu

Blockchain Uygulamalari Ve Sanal Paralar Konusuldu

Düzce Üniversitesi akademik, idari personelleri ve ögrencileri ile vatandaslarin ve ilgi duyan herkesin katilim saglayabildigi Açik Ders uygulamasinda bu ay “Blockchain Uygulamalari ve Sanal Para, Geleneksel Küresel Finansal Sisteme Alternatif Olabilir mi?” konusu konusuldu.

Istiklal Konferans Salonu’nda, Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ayfer Gedikli’nin konusmaci olarak yer aldigi programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, akademik ve idari personeller, ögrenciler ve davetli konuklar katildi.

Kripto parayi, bir degisim araci olarak çalismak üzere, islemleri güvence altina almak için matematigin bir dali olan kriptografi kullanilarak tasarlanmis bir dijital unsur olarak tanimlayan Prof. Dr. Ayfer Gedikli, konvansiyonel paranin dolasimdaki para, kripto paranin ise sanal para olarak nitelendirildigini ifade etti.

Kripto paralarin; hizli, ucuz islem maliyeti olmasi, kolay kullanim ve tasinabilme imkani sunmasi, kullanicilarin sisteme aktif dahil olabilmesi ve islemlerde sinirsiz özgürlük bulunmasi gibi sebeplerden dolayi kullanildigini söyleyen Prof. Dr. Gedikli, risk açisindan degerlendirdigindeyse kripto paralarin hacklenme riski gibi bazi riskleri olabildigine isaret etti. Sanal paralarin anonim yapiya sahip olmasi nedeniyle güvenli yatirim yapmak isteyen yatirimcilar açisindan seffaflik ve hesap verilebilirlik konusunda da önemli riskler barindirdigini dile getiren Gedikli, fiyat oynakligi ve belirsizlikler nedeniyle beklenmedik durumlarin olusabilecegi uyarisinda bulundu.

Dünyadaki kripto paralarla ilgili istatiksel veriler de paylasan Düzce Üniversitesi ögretim üyesi, kripto para kullanan sayisinin nüfusa oranina göre birinci sirada Hindistan, ikinci sirada ABD, üçüncü sirada ise Rusya’nin geldigini belirterek, dünyada Bitcoin’le en yüksek etkilesime sahip yas grubunun 25-34 oldugunu sözlerine ekledi. Taninmis kripto paralar ve küresel agirliklarindan da söz eden Prof. Dr. Ayfer Gedikli, kripto para aktarim süreçleri, transfer islemleri ve NFT gibi konular hakkinda önemli bilgiler aktararak ögrencilerden gelen sorulari yanitladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile