Şu ana kadar İsrail'e karşı Gazze kuşatmasının kaldırması konusunda anlamlı bir uluslararası baskı olmadığını vurgulayan Falk, yine bugüne kadar Goldstone raporunun belirttiği gibi Gazze savaşı sırasında savaş suçu işleyen İsrail ve Hamas yetkililerinin adalet önüne getirilmediğini hatırlattı. Falk bu durumu, "dünyadaki güçlü devletlerin ve Birleşmiş Milletler'in trajik bir sorumluluk başarısızlığı" olarak nitelendirdi. Richard Falk, bugüne kadar İsrail'e karşı gösterilen en önemli tepkinin sivil toplum kuruluşları ve normal vatandaşlardan geldiğini savundu.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, geçtiğimiz ay açıkladığı raporunda özellikle İsrail hükümetinin Gazze'ye insani yardımların ve inşaat malzemelerinin ulaşmasına izin vermesi gerektiğini kaydetmişti.
Birleşmiş Milletler İşgal Altındaki Filistin Toprakları Özel Raportörü olarak görev yapan Richard Falk, hazırladığı raporları BM İnsan Hakları Konseyi’ne sunuyor.
BM: İsrail'e ambargo uygulansın
İsrail'in Gazze saldırısının yıldönümü yaklaşırken, Birleşmiş Milletler (BM) Tel Aviv'in Gazze sınır kapılarını açması için Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından ekonomik ambargoyla tehdit edilmesini istedi. BM ayrıca, hem İsrail hem de Hamas'ı savaş suçu işlemekle itham eden Goldstone raporunun hemen uygulanması talebinde bulundu.