Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ''BM'nin New York’taki merkez binası ve diğer merkezlerine üye ülke bayraklarıyla birlikte Filistin devleti bayrağının da çekilmesinin kabul edilmiş olmasından memnuniyet duymaktayız'' ifadelerine yer verildi.
Kararın, Filistin halkının kendi egemen devletlerinde özgürce yaşama hayaline yönelik önemli bir adımın atıldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bu karar, Filistin devletinin dünya sathında daha fazla ülke tarafından tanınması ve Filistin halkının süregiden işgalden bir an evvel kurtularak 1967 öncesi sınırları içerisinde, başkenti Doğu Kudüs olan kendi egemen devletlerinde hür yaşama özleminin hayata geçirilmesi hedefi bakımından önemli bir adım teşkil etmektedir.''
BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Filistin bayrağının BM'ye çekilmesini içeren tasarı, 193 üye ülke arasından, 119 ülkenin "evet" oyunu alarak kabul edilmişti. 45 ülkenin çekimser kaldığı tasarıya 8 ülke "hayır" oyu vermişti. Tasarıya "hayır" oyu veren ülkeler, İsrail, ABD, Kanada, Avustralya, Marshall Adaları, Tuvalu, Palau ve Mikronezya olarak sıralanmıştı.
Filistin bayrağını BM Genel Merkezi'nde göndere, 70. Dönem Genel Kurul toplantıları için ABD'ye gelecek Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın çekmesi bekleniyor.
BM'ye Filistin Bayrağı Asılması
Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) binasına Filistin devlet bayrağının asılması kararından memnuniyet duyduğunu açıkladı.