Bmc'nin Satışı

Metal Sendikası İzmir 1 no'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, Türk sanayi için önemli bir kuruluş olan BMC'yi kimin alacağından çok fabrikanın çalıştırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Tosun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. BMC'nin yeniden ekonomiye kazandırılmasının büyük önem taşıdığını belirten Tosun, "Önemli olan böylesi büyük bir tesisin ekonomiye tekrar kazandırılmasıdır. İnşallah yine bir sanayici grubu alır. Kimin aldığından ziyada alan kişinin tesisi çalıştırması bizim için önemlidir" dedi.

BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün 985 milyon lira muhammen bedelle satışa sunulduğunu hatırlatan Halil İbrahim Tosun, fabrikada üretimin durduğu 2013 yılı başından bu yana bütün çabalarının BMC'de çarkların yeniden dönmesi yönünde olduğunu anlattı. BMC'de üretimin durduğu tarihte işçi, memur yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığına dikkati çeken Tosun, emekli olan ve kendi isteğiyle ayrılanların ardından sayının bin 600'e gerilediğini ifade etti.

TMSF'nin fabrikada yönetimi devralmasının ardından Kasım 2013 tarihinde 600 kişiyi işe çağırdığını hatırlatan Tosun, gerekli bakım çalışmalarının ardından Ocak 2014 tarihinde askeri araç "kirpi" ile üretimin yeniden başladığını hatırlattı. Ocak ayından bu yana aylık ortalama 30 kirpi üretildiğini dile getiren Halil İbrahim Tosun, işçilerin geçmişe dönük alacaklarının bir kısmının ödendiğini ve ödemelerin devam ettiğini söyledi.

Tosun, şöyle devam etti:
"Satışta hayırlı bir sonuç bekliyoruz. Fabrikayı kimin aldığı bizim için çok önemli değil, önemli olan yeni sahibin bir an evvel fabrikayı tam kapasite ile çalıştırmasıdır. Biz sürecin başından beri BMC'nin İzmir ve ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu, bu tesisin kapanması yerine yeniden çalıştırılmasını istedik. Önemli olan böylesi büyük bir tesisin ekonomiye tekrar kazandırılmasıdır. İnşallah yine bir sanayici grubu alır. Kimin aldığından ziyada alan kişinin tesisi çalıştırması bizim için önemlidir. BMC'nın önemli bir marka değerinin yanı sıra bilgi birikimi var. Savunma sanayine yaptığı çok önemli hizmetler var. Böyle bir fabrikanın yeniden kurulma maliyeti çok daha yüksektir."
TMSF, Çukurova Grubu'ndan alacaklarını tahsil için 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanılarak 16 Mayıs 2013 tarihinde BMC San. ve Tic. A.Ş'nin yönetimine el koymuş ve 5 kişilik yönetim kurulu atamıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile