Bodrum Belediyesi'nden Müsilaja Önlem

Bodrum Belediyesi'nden Müsilaja Önlem

Türkiye’nin gündemine oturan deniz kirliligi ve müsilaj sorununun Bodrum kiyilarinda da görüldügü iddialari üzerine Bodrum Belediyesi hizlica harekete geçti. Konuya iliskin açiklama yapan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, farkli noktalardan alinan numunelerin analiz için Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’ne gönderildigi belirterek "Doga yoksa turizm de yok" dedi.



Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, 10 Haziran günü baslatilan çalismalar kapsaminda, yarimadanin farkli noktalarinda, teknik personel kontrolünde dalgiçlar araciligiyla denizden numune alimi gerçeklestirdi. Koylarda yapilan dalislarda dip, orta kisim ve yüzeyden toplam 18 litre su numunesi alinmasinin yani sira deniz tabanindan müsilaj oldugu iddia edilen maddelerden örnekler alindi. Alinan numuneler, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri gerçeklestirilmesi için belediye ekipleri tarafindan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Laboratuari’na teslim edildi.

Belediye Baskani Ahmet Aras, müsilaj sorununun Bodrum koylarinda yasanmamasi için Güvercinlik, Gündogan, Turgutreis, Torba, Yalikavak arasinda denetimlerin siklasarak deniz tabaninda incelemeler yapacak ve bu incelemelere iliskin diger kamu kurum ve kuruluslarla gerekli paylasimlari yaparak etkin bir denetim ve riski önleme faaliyeti içerisine gireceklerini belirtti.

Baskan Aras, denizlerdeki kirlilik sorunu, sonuçlari ve çözüm yollarinin aktarilmasi için belediye tarafindan genis katilimli bir panel düzenleyeceklerini de duyurdu.

"Bir an önce denizleri korumak için gereken tedbirleri almaliyiz"

Deniz salyasinin yarimada sahillerini de kaplama ihtimalinden endise duyduklarini ifade eden Aras, konusmasinin devaminda sunlari söyledi:

"Temizlik Isleri Müdürlügümüze bagli ekibimiz farkli noktalarda dalislar gerçeklestirdi. Kimyasal, biyolojik bütün tetkikler yapilacak. Öncelikle riski tespit edecegiz. Bodrum’da da deniz salyasi tehlikesi var mi? Buna bakacagiz. Denize atilan atik sular, kimyasal atiklar, teknelerden birakilan sintineler. Bunlari tespit ederek önlemek için harekete geçecegiz. Bodrum’da hizli büyümeyle, son bir yilda nüfus 3 katina çikti. Ciddi altyapi sorunlarina yol açti. Özetle aritma tesisleri konusunda bazi sikintilarimiz vardi. Deniz salyasi tehlikesi de bizi bir kez daha bu konuda motive etti. Biz bir an önce denizleri korumak için gereken tedbirleri almaliyiz. Bununla ilgili Mugla Büyüksehir Belediyemiz ile hep birlikte çalisacagiz. Bir an önce bu tehlikeyi bertaraf etmeliyiz. Doga yoksa turizm de yok."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile