Bodrum'da Avukatlar Durusma Salonlarindan Tiyatro Sahnelerine Sanat Akimi Baslatti

Bodrum'da Avukatlar Durusma Salonlarindan Tiyatro Sahnelerine Sanat Akimi Baslatti

Mugla’nin Bodrum ilçesinde, baroya kayitli avukatlar kültür ve sanat komisyonu bünyesinde tiyatro toplulugu kurdu. Bir araya gelen yaklasik 40 avukat oynayacaklari oyunun provalari için çalismalara basladi.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir” sözünü kendilerine görev edindiklerini söyleyen Mugla Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Kurucu Baskani Avukat Oguzhan Kanmaz, “Kültür ve sanatin birlestirici gücüne inanarak Mugla Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu’nu kurduk” dedi.



Mugla Baro Baskanligi bünyesinde kurulan kültür ve sanat komisyonu bünyesinde tiyatro toplulugu kuruldu. Bu çerçevede, Bodrum’da bir araya gelen yaklasik 40 avukat tiyatro oyunu sergilemek için çalismalara basladi.

Herodot Kültür Merkezi’nde oynayacaklari oyunun provalarini sürdüren tiyatro ekibi, yaklasik 1,5 ay içerisinde oyunu sahnelemeyi hedefliyor. Avukatlik mesleginin sanatsal faaliyetlere ters olmadigini söyleyen Mugla Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Kurucu Baskani ve Tiyatro Toplulugu Genel Sanat Yönetmeni Avukat Oguzhan Kanmaz, “Avukatlar olarak bizim isimiz insanla. Tiyatro da “Insani, insana, insanla, insanca anlatma sanati” Dolayisiyla aslinda Avukatligin sanatla en iç içe olmasi gereken meslek olduguna inaniyoruz” dedi.



Amacimiz insanlarin tiyatroya ve sanata bakisina katki saglamak

Yapilan çalismalarin topluma katki saglamak oldugunu ifade eden Kanmaz, “Su an halihazirda çalismalarina devam etmekte oldugumuz bir oyunumuz var. 1-1,5 ayli bir zaman diliminde bu oyunumuzu çikarmayi planliyoruz. Basta Bodrum olmak üzere sonra Mugla genelindeki diger ilçelerde oyunumuzu sergileyerek öncelikle kendi meslektaslarimiz olmak üzere daha çok seyirci ile bulusmayi hedefliyoruz. Buradaki amacimiz insanlarin tiyatroya ve sanata bakisina bir katki saglayabilmek ve kendi meslektaslarimiz özelinde de meslektaslarimizi sanatla ugrasmaya tesvik edebilmek. Sanatin kisinin gelisimi üzerindeki etkisi ve birlestirici gücüne inanarak, ilerleyen dönemlerde çocuk oyunu projelerimizi de hayata geçirmek istiyoruz. Devam etmekte olan çalismalarimizin yani sira meslektaslarimizin tiyatro, konser gibi sosyal aktivitelere daha rahat ulasabilmesinin saglanmasi için Mugla genelinde farkli kurumlarla isbirligi anlasmalari yaptik. Tiyatro toplulugumuzun yani sira komisyon bünyesinde kurmus oldugumuz bir Müzik Toplulugumuz ve Fotografçilik Toplulugumuz da var. Ilerleyen dönemlerde bu faaliyetlerimizi de artirarak kültürel ve sanatsal anlamda yeni topluluklar kurmak da planliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile